CARSNEWS
NEW MODELS

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές καταλυτών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση σε φαινόμενα αφαίρεσης καταλυτών από σταθμευμένα οχήματα, με αρκετές περιπτώσεις σχετικών κλοπών να λαμβάνουν χώρα στους χώρους του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ένας 34χρονος και μία 25χρονη συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022 στο αεροδρόμιο για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψη των 2 ημεδαπών πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών,

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων αφαίρεσης καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στους χώρους του εμπορικού πάρκου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής (6/11), ο 34χρονος μαζί με άλλα άτομα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εντός του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομα της 25χρονης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος οδηγούσε. Αναζητούνται λοιποί εμπλεκόμενοι.

Σε έρευνα σε οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος ενοικιαστήριων συμβολαίων για ενοικίαση αυτοκινήτων και τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων.

Οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους κλεμμένους καταλύτες, προκειμένου να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους και να είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους.

Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στα καταστήματα του εμπορικού πάρκου του Αερολιμένα.

Επιπρόσθετα, ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Περισσότερα για το ηλεκτρικό crossover της Kia

cars

Ένα Batmobile Replica του Keaton με πραγματική τουρμπίνα αναζητά ιδιοκτήτη!

cars

Χορεύοντας μπαλέτο για 4 τροχούς στο Nurburgring (Video)

cars

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ανακλήσεις οχημάτων για ρύπους

cars

Μάθετε τις τιμές πώλησης του VW ID.3!

cars

To νέο pickup της Hyundai στο τελικό στάδιο εξέλιξης

cars

Τα δικά της Airpods φτιάχνει η McLaren, σε συνεργασία με την Klipsch!

cars

Επιτέλους, εκτός εντατικής ο Zanardi

cars

Περισσότεροι επιβάτες σε Ι.Χ. και ταξί

cars