CARSNEWS
F1 & RACES

Ταχύτερος ο Φερστάπεν μπροστά από Αλόνσο και Χάμιλτον στο FP1 του GP Ολλανδίας

O Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο Ζάντβορτ.

H αγωνιστική δράση της Formula 1 επέστρεψε με το FP1 του Grand Prix Ολλανδίας να είναι η πρώτη επίσημη διαδικασία μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ομάδες και οδηγοί ξεκίνησαν τη μάχη του Ζάντβορτ με τον «πορτοκαλί στρατό» να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε από νωρίς το κυνήγι της ένατης συνεχόμενης νίκης του, καθώς σημείωσε την ταχύτερη επίδοση με επίδοση 1:11,852. Ο Ολλανδός έκανε το χρόνο με τη μαλακή γόμα ελαστικών και άφησε στη δεύτερη θέση τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin κατά 0,278 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG, o οποίος παράτησε την τελευταία του προσπάθεια ενώ ήταν ταχύτερος από τον Φερστάπεν στον πρώτο τομέα της πίστας.

— Formula 1 (@F1) August 25, 2023

Ο Σέρχιο Πέρεζ βρέθηκε στην 4η θέση, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Άλεξ Άλμπον της Williams με την 5η ταχύτερη επίδοση. Ο Λάντο Νόρις της McLaren ήταν 0,608 δευτ. μακριά από τον ταχύτερο χρόνο στην 6η θέση, μπροστά από τους Λόγκαν Σάρτζεντ και Όσκαρ Πιάστρι. Ο Γιούκι Τσουνόντα ήταν 9ος στη διαδικασία ενώ την πρώτη 10άδα για την AlphaTauri έκλεισε ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine.

⚠️ Warning: Fence-ive content@yukitsunoda07 is decked out in a set of aero rakes, as @AlphaTauriF1 he tests out new parts#DutchGP #F1 pic.twitter.com/pkVvCnE3gK

— Formula 1 (@F1) August 25, 2023

Η ομάδα που είχε ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα στο FP1 ήταν η Scuderia Ferrari. O Σαρλ Λεκλέρ ήταν μόλις 16ος, ενώ ο Ρόμπερτ Σβάρτζμαν (που πήρε τη θέση του Κάρλος Σάινθ στο FP1) ήταν 19ος. Οι δύο SF-23 είχαν πολλά καύσιμα κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών, με την ιταλική ομάδα να επικεντρώνεται σε μεγάλα stint και βελτιστοποίηση του set-up.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν και απρόοπτα. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Η VF-23 του Γερμανού κόλλησε στα χαλίκια και η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο μοναδικός οδηγός που δεν σημείωσε χρονομετρημένη προσπάθεια ήταν ο Λανς Στρολ καθώς ο κινητήρας της Mercedes είχε κάποιου είδους πρόβλημα.

RED FLAG

Nico Hulkenberg spins off at the penultimate corner and makes very gentle contact with the wall

He hops out of the car and won’t take any further part in the session#DutchGP #F1 pic.twitter.com/OTut5rQDly

— Formula 1 (@F1) August 25, 2023

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

FP1

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Related Articles

Μένει στη Mercedes o Bottas, στη Renault o Ocon!

cars

Σαν σήμερα: Η πρώτη νίκη της Ferrari στη Formula 1

cars

Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)

cars

Sainz Curhat Wants To Get A New Team For Formula 1 2025

cars

Brawn: Στόχος της F1 η πρεμιέρα Ιούλιο, στην Ευρώπη και χωρίς θεατές

cars

Αυτή είναι η νέα ομάδα που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη Formula 1

cars

Νέα πρόκληση για τον Τζώρτζη Μαρκογάννη

cars

The making of Liam Lawson, New Zealand’s F1 trailblazer

cars

Ferrari: Ο Vasseur στην θέση του Binotto!

cars