CARSNEWS
AUTONEWS

Τα πιο πρωτότυπα αυτοκίνητα του 2023 – Μια ματιά στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει χρόνο με το χρόνο νέες συναρπαστικές εμπειρίες για τους οδηγούς και τους συνεπιβάτες. Όμως υπάρχουν και κάποια αυτοκίνητα που παρέχουν μια «ματιά στο μέλλον» της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόκειται για πρωτότυπα αυτοκίνητα που μαρτυρούν τα σχέδια για όσα θα ακολουθήσουν.

Porsche Mission X

Σύμφωνα με το carbuzz.com στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Porsche Mission X , η οποία αποκαλύφθηκε μεν ως concept αλλά πρακτικά προορίζεται για παραγωγή. Είναι ένας αμιγώς ηλεκτρικό supercar που έχει την ίδια αναλογία ισχύος προς βάρος με το Koenigsegg One, περισσότερη κάθετη δύναμη από την 911 GT3 RS και διπλάσια ικανότητα φόρτισης από το Taycan Turbo S. Όλα αυτά με αποτύπωμα παρόμοιο με αυτό της 918 Spyder. Το αμάξωμά του είναι από ανθρακονήματα και τα επόμενα βήματα της Porsche αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Mercedes-Benz Vision One-Eleven

Όταν πρόκειται για πρωτότυπα αυτοκίνητα, τα περισσότερα από αυτά είναι ηλεκτρικά. Αυτό ισχύει και για τη Mercedes-Benz Vision One-Eleven, η οποία αν και χρησιμοποιεί μηχανικά μια τεχνολογία του μέλλοντος, με την εμφάνιση αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν. Και το κάνει υπέροχα. Το Vision One-Eleven μοιάζει πολύ με το πρωτοποριακό C 111 concept της δεκαετίας του ’70, ενώ τεχνολογικά κάνει το επόμενο βήμα, διαθέτοντας κινητήρες αξονικής ροής επόμενης γενιάς που θα μπορούσαν να δώσουν στην Mercedes-Benz ένα πλεονέκτημα στην εποχή των EV .

BMW Concept Touring Coupe

Δεν είναι κάθε νέο concept ηλεκτρικό, ούτε κάθε concept είναι τόσο περίεργο που δεν μπορείς να το φανταστείς να βγαίνει στην παραγωγή όπως έχει. Το BMW Concept Touring Coupe το επιβεβαιώνει, βασιζόμενο στο Z4 Roadster. Πρόκειται για ένα shooting break και το Concept Touring Coupe είναι ένα από τα πιο «cool» αυτοκίνητα της χρονιάς.

Volkswagen ID. 2all

Το Volkswagen ID. 2all είναι ένας θρίαμβος των καθημερινών ηλεκτρικών Hatchback. Φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό από οποιοδήποτε άλλο vee-dub που αποκαλύφθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, ίσως και περισσότερο. Αλλά η εμφάνισή του δεν είναι το μόνο που προσελκύει το ενδιαφέρον. Η VW λέει ότι θα κάνει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο φθηνό . Και η Volkswagen έχει παράδοση σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορεί να προσφέρει σε διάφορες εκδόσεις.

Triumph TR25

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, στη λίστα με τα πιο cool concept που παρουσιάστηκε το 2023 είναι το Triumph TR25. Παρά το γεγονός ότι βασίζεται στο σούπερμίνι BMW i3, το TR25 καταφέρνει να συναρπάσει με στυλ speedster, τροχούς τεσσάρων ακτίνων 21 ιντσών και πόρτες τύπου ψαλιδιού. Παράγει 181 ίππους, στους πίσω τροχούς, μια ιπποδύναμη για να κάνει τα 0-60 σε 5,2 δευτερόλεπτα και πιάνει τελική ταχύτητα πάνω από 180 χιλιόμετρα την ώρα. Προφανώς σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται για επιδόσεις που συναρπάζουν, αλλά αυτό δεν ήταν ο στόχος της Triumph.

Πρόκειται για την αναβίωση ενός θρυλικού ονόματος της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανία και εάν η μητρική εταιρεία (BMW Group) αποφασίσει ότι θα πρέπει να ξαναμπεί στην αγορά, τηρώντας τις βασικές αρχές της εταιρείας για διασκεδαστικά αυτοκίνητα σε χαμηλότερες τιμές, η Triumph μπορεί να ανθίσει ξανά, προσφέροντας την ανάσταση του προσιτού σπορ αυτοκινήτου. Δεν θα ήταν υπέροχο;

Αξιοσημείωτες Αναφορές

Συμπληρώνοντας τη λίστα με τα πρωτότυπα concept, το CarBuzz αναφέρεται στο ηλεκτρικό hot hatch Alpine A290_ß, το Audi activesphere Concept , τα Vision 357 Coupe και Speedster της Porsche και το BMW i Vision Dee που αλλάζει χρώμα, το οποίο αποκαλύπτει πολλές εξελίξεις για μελλοντικά μοντέλα BMW, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης 3 Series. Το Genesis παρουσίασε επίσης το πρωτότυπο GV80 Coupe και είναι ένα από τα ωραιότερα fastback SUV μέχρι στιγμής. Τέλος η Mazda παρουσίασε το DX-Vision ως απάντηση στην Porsche 911 Dakar και τη Lamborghini Huracan Sterrato.

Related Articles

Kia XCeed 1.6D 136 PS 7DCT 48V Hybrid. H πλέον ολοκληρωμένη έκδοση

cars

Η Toyota ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο SUV!

cars

Mercedes-Benz Vito. Συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής

cars

Απόδραση στην αρχοντική Ύδρα

Bury

«Τραντάζομαι κάθε φορά που παίζει το βίντεο», λέει η κόρη του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη

cars

Aston Martin Valkyrie. Εκθαμβωτική και στον δρόμο!

cars

Subaru Outback Wilderness. Ακόμα πιο ικανό!

cars

Citroen. Με δυνατές προσφορές

cars

Ferrari 288 GTO. Το ξεχασμένο κτήνος που δεν έτρεξε ποτέ στο Group B.

cars