CARSNEWS
NEW MODELS

Τελικός SUV League: Θα μπορέσει η βρετανική DBX να νικήσει την ιταλική Urus;

Πριν από μερικά χρόνια συνηθίζαμε να βλέπουμε και να γράφουμε για άτυπες κόντρες στις ευθείες ανάμεσα σε σπορ μοντέλα… με χαμηλότερο ύψος και πιο κοντά στο έδαφος. Τελευταία τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην αφού τα τοτέμ έχουν πέσει για τα καλά, όπως μαρτυρούν και τα πρώτα SUV δύο από των πιο γνωστών σημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από την μία η DBX έχει κάτω από το καπό της έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 4,8 lt και προέλευσης Mercedes. Αποδίδει 550 PS και 700 Nm ροπής με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5 sec και τελική στα 291 km/h.

Από την άλλη η Urus έχει ένα πιο σπορτίφ ταπεραμέντο με έναν ίδιας διάταξης V8. Ωστόσο, η ισχύς είναι μεγαλύτερη κατά 100 PS (στα 650 PS) και η ροπή κατά 150 Nm (στα 850 Nm). Καλύτερες είναι και οι επιδόσεις με 0-100 km/h σε 3,6 sec και τελική στα 306 km/h.

Πως όμως επαληθεύονται τα παραπάνω νούμερα στην πράξη; Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του Lovecars η DBX είναι αυτή που κάνει πολύ καλύτερη εκκίνηση και αφήνει αρκετά μέτρα πίσω της την Urus. Στη συνέχει όμως η ισχυρότερη Lambo ανοίγει και τελικά κόβει πρώτη το νήμα στα 400 μέτρα από στάση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kia: Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων εξαλείφει τις τυφλές γωνίες

cars

Αποκαλύπτουμε το ανανεωμένο Suzuki Swift

cars

Toyota Mirai: To ανανεωμένο fuel cell της Toyota υποδέχεται το μέλλον

cars

Οδηγός ασθενοφόρου στο Μιλάνο ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli!

cars

Κλέβει την παράσταση το ηλεκτροκίνητο Nissan Ariya

cars

Πως λειτουργεί ένας περιστροφικός κινητήρας Wankel;

cars

Νέο σημείο πώλησης Mazda στη Λαμία

cars

Το 700 CL-X της CFMOTO έρχεται και στην Ελλάδα

cars

Ένα Land Rover Defender για το απόλυτο Σαββατοκύριακο!

cars