CARSNEWS
AUTONEWS

Το «κυκλαδοχώρι» της Λακωνίας με τους πιστούς φίλους

Κάτω από τον επιβλητικό Πάρνωνα, στις ακτές του Μυρτώου υπάρχει ένα μέρος που θυμίζει νησί, περασμένων χρόνων, με την ανεπιτήδευτη ομορφιά του και την ηρεμία που είναι απλωμένη τριγύρω του. Ο λόγος για το Κυπαρίσσι, το οποίο περισσότερο θυμίζει Κυκλάδες, παρά Λακωνία.

Όμως, ανήκει στη λακωνική γη και είναι σίγουρα το «ακατέργαστο διαμάντι» της, το οποίο έχει πιστούς φίλους, αφού μόλις το ανακαλύψεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μη θελήσεις να το επισκεφτείς ξανά.

Η μακρόχρονη απομόνωσή του, καθώς μέχρι την δεκαετία του ’70 η πρόσβαση σε αυτό ήταν εφικτή μόνο από θαλάσσης, συνέβαλε στη διατήρηση της αυθεντικότητάς του. Αθέατο από την παραλία χτίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο για λόγους ασφάλειας από τους πειρατές, οι οποίοι λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοπονήσου.

Το Κυπαρίσσι βρίσκεται μεταξύ του Λεωνιδίου και της Μονεμβασιάς και αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Παραλία, τη Μητρόπολη και τη Βρύση (ο παλαιότερος οικισμός). Στην Παραλία τα πάλλευκα, χαμηλά σπιτάκια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις χαρακτηριστικές κεραμιδοσκεπές δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο κυκλαδοχώρι.

Στον οικισμό της Παραλίας βρίσκονται οι δύο παραλίες, Μικρή και Μεγάλη Άμμος, ενώ σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το χωριό θα συναντήσετε την παραλία της Αγίας Κυριακής με τον εκπληκτικό βυθό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κυπαρίσσι Λακωνία
Κυπαρίσσι Λακωνία
Κυπαρίσσι Λακωνία
Κυπαρίσσι Λακωνία

Related Articles

Μαρινάκης για θαλάσσια πάρκα: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Bury

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που με την απειλή κατσαβιδιού λήστεψαν έναν 42χρονο στην Κυψέλη

cars

Μπήκε στο χειρουργείο για να μείνει έγκυος και τελικά περίμενε παιδί

cars

BMW 5 Series LCI. Το προβλεπόμενο, ολοκληρωμένο facelift!

cars

Τροχαίο στη Μανωλάδα: Νεκρός 56χρονος άνδρας έπειτα από σύγκρουση της μηχανής του με φορτηγό

cars

ID.3 Δοκιμάστηκε σε μαραθώνιο

cars

Μercedes eActros. Σημείο αναφοράς

cars

Nissan LEAF. Σημαντικό αναβαθμισμένο για την Ιαπωνία

cars

Cupra Dark Rebel – Πρεμιέρα στο Μόναχο για το αμιγώς ηλεκτρικό sportscar

cars