CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο, καυτό SUV του Χρυσού Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας και Πρωταθλητής Ευρώπης, εκτός από ένας εξαιρετικός αθλητής είναι λάτρης του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας…

Ο Μίλτος λοιπόν παρέλαβε πρόσφατα το νέο του αυτοκίνητο, που είναι το νέο ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV.

Η Kosmocar-Skoda  υποστηρίζει τον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου, στην προετοιμασία και τους αγώνες του.

Να θυμίσουμε πως ο Μίλτος Τεντόγλου, με προσωπική καλύτερη επίδοση στα 8,60 μέτρα, άφησε άφωνο το πανελλήνιο αλλά και το παγκόσμιο στερέωμα του στίβου το περασμένο καλοκαίρι, κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ  κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι με άλμα στα 8,55, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και βέβαια Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου και σήμερα φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, διατηρώντας με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2018 στο Βερολίνο, με το άλμα του στα 8.52μ..

Ο Έλληνας Πρωταθλητής έχει στην κατοχή του το ηλεκτρικό Skoda Enyaq, με ισχύ 180 PS η οποία μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με την ένταση της να μεταβάλλεται ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ (Eco/ Normal/ Sport και Individual), ενώ η επιλογή της κίνησης γίνεται από ένα μικρό «λεβιεδάκι». Όσο για την επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ./ώρα, αυτή διαρκεί 8,9 sec με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 km/h.

Η αυτονομία του με τη μπαταρία των 62 kWh (καθαρή χωρητικότητα στις 58,3 kWh) είναι στα 412 χιλιόμετρα. Πρακτικά και ανάλογα με την καταγεγραμμένη μέση κατανάλωση (η δική μου ήταν στις 19,0 kWh/100 χλμ.) αυτή κυμαίνεται στα περίπου 360+ χλμ. Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως το Enyaq iV 60, o on-board φορτιστής, είναι των 11 kW προσφέροντας φόρτιση AC (εναλλασσόμενο ρεύμα wallbox) σε 6 ώρες και 15 λεπτά (0-100% της μπαταρίας). Η μέγιστη ισχύς ταχυφόρτισης σε συνεχές ρεύμα (DC) φτάνει τα 100 kW και στο ταξίδι 35 λεπτά αρκούν προκειμένου η μπαταρία να πάει από το 5% στο 80% της χωρητικότητάς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kosmocar-Skoda: Δίπλα στον Ν.Παπαγγελή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Kosmocar-Audi: 5 νέοι ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Η Kosmocar-Volkswagen χορηγός στο Spetses Mini Marathon 2021

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Related Articles

Εάν η Rolls-Royce έφτιαχνε pickup όχημα

cars

Tα δέκα Fiat Panda που έμειναν στην ιστορία (Video)

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars

Ποιοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα περισσότερα και τα λιγότερα προβλήματα;

cars

Πόσο καύσιμο μπορείς να κερδίσεις από τις ζάντες;

cars

Toyota Kenshiki Forum: Στην επόμενη ημέρα μιας αυτοκρατορίας

cars

Οριστικά εκτός το Ράλι Πορτογαλίας

cars

Έτσι «έκλεισε» το deal με τη Volkswagen που θα κάνει τη Θάσο smart island!

cars

To ηλεκτροκίνητο BYD Han έρχεται στη Ευρώπη

cars