CARSNEWS
AUTONEWS

Το Mini Clubman θα μεταμορφωθεί σε SUV για την επόμενη γενιά του;

Εδώ και κάποιον καιρό η Mini προσπαθεί να βρει τον δρόμο της στον κόσμο της αυτοκίνησης. Είναι σαφές ότι η αγγλική εταιρία που ανήκει στο BMW Group δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την γκάμα της και θέλει να προβεί σε κάποιες αλλαγές ώστε να γίνει ακόμα και ελκυστική και ανταγωνιστική. Ένα ακόμα θέμα είναι η επαρκής διαφοροποίηση των μοντέλων της καθώς στην περίπτωση των Clubman και Countryman για παράδειγμα, ενώ η διαφορά στον χαρακτήρα είναι εμφανής, το μέγεθος και η τιμή των δύο μοντέλων είναι παρεμφερή.

Πρόσφατα δημοσιεύματα λοιπόν, κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές στο Clubman. Αγγλικό μέσο αναφέρει ότι το station wagon της Mini θα μεταμορφωθεί σε SUV για να εκμεταλλευτεί την δημοτικότητα της εν λόγω κατηγορίας ενώ ένα εκ των Clubman και Countryman θα μεγαλώσει ώστε να μην υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός. Λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο της Mini δεν υπάρχουν όπως δεν υπάρχει και σαφές χρονοδιάγραμμα αλλά η πρόθεση της να αλλάξει κάποια πράγματα ώστε να βελτιωθούν οι πωλήσεις κυρίως στις Η.Π.Α. είναι δεδομένη.

Όπως δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η αλλαγή στο βασικό, hatchback Mini. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Oliver Heilmer δήλωσε ότι “για την μελλοντική αρχιτεκτονική έχουμε εβδομαδιαίες συζητήσεις για την βελτίωση των εσωτερικών χώρων και την μείωση του μεγέθους του αυτοκινήτου”. Προφανώς πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα καθώς αφορά δύο μεγέθη που συνδέονται αλλά πρέπει να υπάρξει κάποια λύση ώστε το Mini να ξαναγίνει… Mini. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ασφάλειας αλλά οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρίας δουλεύουν ακατάπαυστα πάνω στο θέμα και δεν αποκλείεται να έχουμε νεότερα εντός του 2020.

Related Articles

Η Nissan στις Χίλιες Λίμνες

cars

Πρωθ. Ιταλίας – Παράλογη η κατάργηση των Μ.Ε.Κ.

cars

Η εισαγγελική πρόταση ήταν προκλητική, λέει ο Λύτρας για υπόθεση της 12χρονης στον Κιολωνό

cars

Renault Austral – O μεγάλος νικητής στο «AUTOBEST 2023»

cars

Η Mountune ανεβάζει την ιπποδύναμη του κινητήρα του Ford Focus RS στα 684 άλογα!

cars

Volvo. Αποκαλύπτει το σχέδιο της για το περιβάλλον

cars

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις τις με τις ΗΠΑ σε περίπτωση που κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία

cars

Ford Ranger Thunder. Ειδικό, ξεχωριστό και σπάνιο!

cars

Βέφα Αλεξιάδου, Ριχάρδος και Αγγελική Ηλιάδη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ

Bury