CARSNEWS
AUTONEWS

Το Opel Manta επιστρέφει ως ένα ηλεκτρικό sports coupe!

Το Opel Manta επιστρέφει… από το πουθενά καθώς η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι αναβιώνει το θρυλικό coupe για να μας δείξει τι είναι πιθανό στη νέα εποχή που μπαίνει ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτου και να προωθήσει την στρατηγική εξηλεκτρισμού της που έχει ήδη φέρει τα Corsa-e και Mokka-e στις εκθέσεις. Το θλιβερό στην επαναφορά ενός πραγματικά εμβληματικού ονόματος από την ιστορία της Opel στη σύγχρονη πραγματικότητα δεν είναι ότι θα υιοθετήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο αλλά ότι σε αυτό το σημείο τουλάχιστον, δεν υπάρχουν πλάνα για να περάσει το Manta GSe Elektromod (όπως ονομάζεται επίσημα) στην παραγωγή.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το “νέο” Opel Manta δεν θα είναι ακριβώς νέο στο σύνολο του αλλά μία εξηλεκτρισμένη επανερμηνεία του κλασικού. Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Opel δεν αποκαλύπτει πολλά αλλά φανερώνει τον ρετρό χρωματισμό με το φλούο κίτρινο χρώμα σε ολόκληρο το αμάξωμα εκτός από το καπό αλλά και τη μάσκα που έχει εκμοντερνιστεί με την ενσωμάτωση του “Vizor”, LED φωτιστικά σώματα και την απουσία παραδοσιακής γρίλιας που υποδηλώνει την ύπαρξη ενός ηλεκτρικού powertrain. Κατά τα άλλα, η Opel υπόσχεται ένα “πλήρως ψηφιακό ταμπλό”, πιθανώς παρόμοιο σε σχεδιασμό με αυτά των πιο πρόσφατων μοντέλων παραγωγής της.

Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο δεν έχουμε στη διάθεση μας ούτε περισσότερες φωτογραφίες, ούτε επίσημη πληροφόρηση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Με δεδομένο ότι δεν έχει ανακοινωθεί πρόθεση να λανσαριστεί το Manta GSe Elektromod στην αγορά, έστω σε περιορισμένη παραγωγή, μένει μονάχα η ελπίδα ότι το ρετροφουτουριστικό concept θα λειτουργήσει ως όχημα επίδειξης δυνατοτήτων ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον, να ακολουθήσει ένα ηλεκτρικό sport μοντέλο με τα σήματα της Opel. Μέχρι τότε όμως, περιμένουμε να δούμε πώς οραματίζεται η γερμανική εταιρία την σύγχρονη έκδοση του ιστορικού μοντέλου της.

The post Το Opel Manta επιστρέφει ως ένα ηλεκτρικό sports coupe! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Lister Stealth είναι το ταχύτερο SUV της Αγγλίας!

cars

Η Subaru επιβεβαιώνει το φθινοπωρινό ντεμπούτο του νέου BRZ!

cars

Ford. Και ηλεκτροκίνητα και ασφαλή

cars

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Kοινή δέσμευση υπέρ της αξιοποίησης της θετικής ατμόσφαιρας

cars

Το νέο Ford Ranger Raptor έφτασε στην Ελλάδα

cars

Νέο Ford Ranger MS-RT

cars

Η Bugatti θα φέρει την Chiron R στην Γενεύη;

cars

Η Toyota αυξάνει το μερίδιο της στην Subaru.

cars

Ford. Με πλήρως ασφαλή γκάμα

cars