CARSNEWS
AUTONEWS

Το Volvo P1800 Cyan είναι το ρετρομοντέρνο στα καλύτερα του.

Πριν από μερικούς μήνες η Volvo έδειξε μία πολύ διαφορετική πλευρά του εαυτού της παρουσιάζοντας σχεδόν από το πουθενά ένα restomodded P1800. Το πανέμορφο coupe της δεκαετίας του ’60 έφτασε στα χέρια της Cyan Racing και μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο κτηνάκι με ρετρό εμφάνιση. Ένα αυτοκίνητο που προσφέρει μία απόλυτα αναλογική εμπειρία οδήγησης καθώς δεν εξοπλίζεται με ABS, υποβοήθηση στο σύστημα πέδησης ή κάποιο σύστημα ευστάθειας αλλά διαθέτει έναν… πρακτικά αγωνιστικό turbo, δίλιτρο βενζινοκινητήρα με 420 άλογα και 455 Nm ροπής που στροφάρει μέχρι τις 7.700 σ.α.λ.

Κατά τα άλλα, οι μηχανικοί της Cyan Racing φρόντισαν να αναβαθμίσουν την ανάρτηση και το πλαίσιο του P1800 με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, μία ανεξάρτητη διάταξη στον πίσω άξονα και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για να βελτιστοποιεί την πρόσφυση, αφού η ισχύς περνά στον δρόμο αποκλειστικά από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Ολόκληρη η φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του P1800 Cyan γίνεται εμφανείς από τις νέες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η σουηδική εταιρία.

Φωτογραφίες που δείχνουν το απίστευτα “καθαρό” μηχανοστάσιο όπου φιλοξενείται ο πανίσχυρος, δίλιτρος βενζινοκινητήρας με την πολλαπλή εξαγωγής-κόσμημα αλλά και το εσωτερικό που ανακατασκευάστηκε αλλά παραμένει απόλυτα πιστό στο αυθεντικό P1800. Με πιο απλά λόγια, ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση (με εξαίρεση τα φαρδύτερα μετατρόχια και κάποιες μετατροπές στις αναλογίες του αμαξώματος και όχι τόσο σε μεμονωμένα στοιχεία) είναι εντελώς “δεκαετία ‘60” και τα μηχανικά αναπαριστούν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Volvo και οι προμηθευτές της σήμερα.

Γι’ αυτό το P1800 Cyan, πανέμορφο, πανίσχυρο, πανάλαφρο (ζυγίζει περί τα 990 κιλά) και απολύτως αναλογικό, συνοδεύεται από μία πολύ υψηλή τιμή. Η Volvo δεν την έκανε γνωστή στο κοινό με την λογική ότι όποιος ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να το εκτιμήσει και έχει να το πληρώσει, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ και μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω ενδεχομένως, αν ο αγοραστής έχει ιδιαίτερα εκλευπτυσμένα γούστα!

The post Το Volvo P1800 Cyan είναι το ρετρομοντέρνο στα καλύτερα του. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Across είναι το νέο SUV της Suzuki και βασίζεται στο Toyota RAV4!

cars

Η επιδημία κοκκύτη αυξάνεται ραγδαία στην Τσεχία – Τρεις θάνατοι το 2024

cars

Jeep Grand Cherokee 4xe – Το πιο «πράσινο» 4×4 αυτοκίνητο στις Η.Π.Α

cars

KIA XCeed 1.0 T-GDI. Αναβαθμίζει συνολικά την ΚΙΑ

cars

Ford. Το μέλλον ανήκει στα αυτόματα κιβώτια

cars

Mini John Cooper Works σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής

cars

Με Dacia Sandero …στην Αγία Κόρη του Ολύμπου. Σημασία έχει το ταξίδι αλλά και το μέσο!

cars

Ford. Και με προηγμένη εμπειρία ήχου

cars

KIA. Αυξάνει συνεχώς τις πωλήσεις της και λόγω των εξηλεκτρισμένων της μοντέλω

cars