CARSNEWS
F1 & RACES

Χόρνερ: «Είπαμε στον Πέρεζ τρεις φορές: Μείνε μέσα στις λευκές γραμμές»

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του από τη νέα αρνητική εμφάνιση του Μεξικανού οδηγού στις κατατακτήριες δοκιμές.

Για πρώτη φορά από το 2008, ένας οδηγός της Red Bull Racing μένει εκτός του Q3 στις κατατακτήριες για τέταρτο συνεχόμενο Grand Prix. Το αρνητικό στατιστικό ανήκει στον Σέρχιο Πέρεζ, που απογοήτευσε και πάλι τόσο τους θαυμαστές του όσο και τα μέλη της ομάδας του.

Ο Μεξικανός οδηγός είδε και τις τρεις προσπάθειές του στο Q2 να ακυρώνονται, καθώς το μονοθέσιό του βγήκε έξω από τη λευκή γραμμή που οριοθετεί την πίστα. Ως αποτέλεσμα, θα εκκινήσει από τη 15η θέση του grid την Κυριακή.

Qualifying dust has settled, here’s how the Bulls landed: Max is our pole-sitter for Sunday’s Grand Prix and Checo’s starting position will be P15 on Sunday. #AustrianGP pic.twitter.com/YUu5XK5SNn

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) June 30, 2023

Για το θέμα ρωτήθηκε από το Sky Sports ο Κρίστιαν Χόρνερ. «Είχε το ρυθμό και ένα μονοθέσιο που εύκολα μπορούσε να τον φέρει στην πρώτη ή τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής της Red Bull Racing. «Του είπαμε “μείνε εντός των λευκών γραμμών”. Μετά την πρώτη προσπάθεια που ακυρώθηκε, επαναλάβαμε: “Τσέκο, μείνε μέσα στις λευκές γραμμές”. Το ίδιο έγινε και στην τρίτη του προσπάθεια. Είναι απογητευτικό, γιατί μπορούσε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της εκκίνησης».

Από τον Χόρνερ ζητήθηκε να σχολιάσει και τους γύρους του Φερστάπεν που ακυρώθηκαν. «Ο Μαξ τουλάχιστον άκουσε τη συμβουλή μας και είχε μία συντηρητική προσέγγιση στις προσπάθειές του. Να έχει τουλάχιστον έναν τροχό μέσα από την λευκή γραμμή. Ο Τσέκο σίγουρα είναι απογοητευμένος και ο ίδιος και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσει σελίδα και θα παλέψει σκληρά στο σπριντ».

Photo Credits: Red Bull Content Pool

Related Articles

Susie Wolff on F1 ACADEMY’s mission as it enters a new era

cars

Will this be the new points system in Formula 1 in 2025?

Bury

Valentino Rossi, Agostini, Bagnaia, κ.α. – Σε φιλικό αγώνα καρτ ενάντια σε αστέρες της F1… στη Μύκονο!

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Η πρώτη pole της χρονιάς στον Φερστάπεν

cars

Ντεμπούτο με 352 χιλιόμετρα για τον Tsunoda

cars

Στις μεγάλες οθόνες των Village Cinemas η πρεμιέρα της Φόρμουλα 1

cars

Ricciardo could feel new F1 chassis difference in China

Bury

Formula 1 – Alonso: «Το 2024 θα είναι ακόμα καλύτερο για την Aston Martin»

cars

F1 GP Ιταλίας: Pole-mode για Hamilton!

cars