CARSNEWS
AUTONEWS

Με σημεία αναφοράς την επιβλητική σχεδίαση, τους άφθονους χώρους για επτά επιβάτες, το premium εσωτερικό, τις προηγμένες τεχνολογίες και την πανίσχυρη plug-in υβριδική μονάδα κίνησης με θηριώδη ισχύ και ροπή, το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid έρχεται και στη χώρα μας να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατηγορία των πολυτελών SUV μοντέλων.   Συνδυάζοντας τις δυναμικές επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου με την επιβλητική σχεδίαση, το νέο Explorer Plug-in Hybrid προσφέρει απλόχερα πολυτέλεια, κορυφαία ασφάλεια και άνεση, καθώς επίσης και ένα πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις, αλλά και ασυναγώνιστα επίπεδα διασύνδεσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, ακριβώς όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας.

Το Explorer Plug-In Hybrid συνδυάζει τον πανίσχυρο, 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή αλλά και φόρτιση εν κινήσει, μέσω συστήματος αναγεννητικής πέδησης, αποδίδοντας συνδυαστικά ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Τα επιτεύγματα αυτά καθιστούν το νέο Explorer Plug-In Hybrid ως το ισχυρότερο υβριδικό όχημα της Ford. Συνδυαζόμενη με το κορυφαίο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων της Ford, σύστημα ευφυούς τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive και Terrain Management System με επτά προφίλ οδήγησης, η κινητήρια μονάδα προσφέρει την ικανότητα στο νέο Explorer Plug-In Hybrid να μεταφέρει με χαρακτηριστική άνεση έως και επτά άτομα, να ρυμουλκεί τρέιλερ βάρους έως και 2.500 kg, αλλά και να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 48 km NEDC (42 km WLTP) με κατανάλωση καυσίμου από 2,9 l/100 km NEDC (από 3,1 l/100 km WLTP) και εκπομπές CO2 από 66 g/km NEDC (71 g/km WLTP).

Το νέο Explorer αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις εντυπωσιακές εξωτερικές διαστάσεις του προσφέροντας κορυφαίους χώρους για όλους τους επιβάτες. Με περίπου 1 μέτρο χώρο για το κεφάλι και στις τρεις σειρές καθισμάτων και πάνω από 1,5 m για τους ώμους και τους γοφούς για τους επιβάτες της πρώτης και δεύτερης σειράς, όλοι μπορούν να απολαμβάνουν την πολυτέλεια της καμπίνας του νέου Explorer. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης πέντε πρίζες 12-volt, δύο θύρες USB για την πρώτη και δεύτερη σειρά, 12 ποτηροθήκες και σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών (Tri-Zone Climate Control). Η 7θέσια διάταξη καθισμάτων μεταφράζεται επίσης σε μέγιστη ευελιξία, με εντυπωσιακό χώρο φόρτωσης που φτάνει τα 2.274 λίτρα σε 2θέσια διάταξη. Τα καθίσματα Easy Fold με ηλεκτρική επαναφορά σε όρθια θέση (Power Raise) για την τρίτη σειρά διευκολύνουν τη μετατροπή του χώρου για οποιονδήποτε συνδυασμό επιβατών και αποσκευών, ενώ υπάρχουν επιπλέον 123 λίτρα βοηθητικού αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα.

Το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid διαθέτει για πρώτη φορά οθόνη αφής 10,1″ LCD τοποθετημένη κατακόρυφα στην κεντρική κονσόλα η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με την ψηφιακή οθόνη 12,3″ του πίνακα οργάνων προσφέροντας εξατομικευμένες πληροφορίες στον οδηγό. Επίσης παρέχει την δυνατότητα προβολής των χαρτών σε πλήρη οθόνη συνδέοντας τον οδηγό με τον ψηφιακό κόσμο μέσω των λειτουργιών του Ford SYNC3. Το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid θα διατίθεται στη χώρα μας στην σπορτίφ έκδοση ST-Line με ιδιαίτερο εξωτερικό στυλ που του δίνει μια δυναμική προσωπικότητα, αλλά και στην έκδοση Platinum που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία χρωμίου στις εξωτερικές επιφάνειες με την κομψότητα ενός υπερπολυτελούς εσωτερικού με ένθετα από γνήσιο ξύλο.

Το νέο Ford Explorer Plug-in Hybrid διατίθεται στην τιμή των 84.885€ για την έκδοση ST-Line και των 85.575€ για την έκδοση Platinum με στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα σε συνδυασμό με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect. Μπορείτε να το αποκτήσετε εύκολα με προνομιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Finance που προσφέρει επιτόκιο 1,99%, προκαταβολή από 40% και έως 60 μηνιαίες δόσεις.

 

The post https://enkinisi.gr/2020/11/26/58226/ first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Renault Megane E-Tech Electric. Το Megane της νέας εποχής.

cars

Νέο Mazda BT-50. Σε νέες βάσεις αλλά με το DNA της Mazda!

cars

Άκουσε για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του Nissan Z Proto!

cars

Εξηλεκτρισμός και για το επόμενο Mazda MX-5.

cars

Γλυκερία: «Έσπασε» στα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη: Κάνω τη σύγκριση με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των λόγων μου

cars

Volkswagen Transporter. Έγινε εβδομήντα ετών

cars

Η Honda πιστεύει περισσότερο στα υβριδικά παρά στα ηλεκτρικά!

cars

Toyota: Η Tesla έχει την συνταγή για το μέλλον αλλά εμείς κουζίνα και σεφ!

cars

Η Hyundai ξεκίνησε δοκιμές με το υβριδικό World Rally Car της.

cars