CARSNEWS
AUTONEWS

Η Gemballa θέλει να λανσάρει ένα υπερσύχρονο super-sportcar.

Η Gemballa βελτιώνει Porsche τα τελευταία 40 χρόνια περίπου αλλά η τρέχουσα διοίκηση πιστεύει ότι έφτασε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα. Ένα super-sportscar περιορισμένης παραγωγής, με τεχνολογία αιχμής και πολυτέλεια, χωρίς συμβιβασμούς, αποκλειστικά δικό της, κατασκευασμένο όπως η ίδια το οραματίζεται για τους πελάτες της. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η εταιρία στη δημοσιότητα, το πρώτο πρωτότυπο θα είναι έτοιμο ήδη το 2020 και η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει το 2022.

Κάτι πιο συγκεκριμένο; Σε αυτό το σημείο, δύσκολα. Το μόνο που έχουμε στη διάθεση μας είναι κάποια νούμερα-στόχοι που ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα. Χωρίς να γνωρίζουμε λοιπόν λεπτομέρειες για το κινητήριο σύνολο που έχει επιλέξει, η Gemballa δηλώνει πως το 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ το σπριντ στα 200 km/h δεν απαιτεί περισσότερα από 6,5 δευτερόλεπτα. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, το super-sportscar της Gemballa είναι 0,1 δευτερόλεπτα πιο αργό από μία Bugatti Chiron στα 100 km/h και εξίσου γρήγορο με αυτήν στα 200 km/h.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός κινητήρα με “σημαντικά περισσότερα από 800 άλογα” όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η εταιρία, ενώ υπάρχουν πλάνα και για το λανσάρισμα μίας υβριδικής έκδοσης αργότερα. Δεν αποκλείεται δε, το νέο μοντέλο της Gemballa να προσφέρει ως επιλογή ένα μηχανικό κιβώτιο – κάτι που δεν έχουμε δει σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα τα τελευταία… πολλά χρόνια! Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα, η Gemballa θα πρέπει να βρει τους απαραίτητους πόρους, οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε κάτι πιο χειροπιαστό.

Related Articles

Ηλεκτρικά, υβριδικά και πολλά νέα μοντέλα. Αυτή θα είναι η Maserati της επόμενης 5-ετίας!

cars

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Βράβευση με πολύ νόημα

cars

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Bury

Όταν ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Nissan

cars

WRC 2023: Guanajuato Rally México

cars

Σιωπηλή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

cars

Ξεκινούν οι Αγώνες Αυτοκινήτου του 2024

cars

Η… αποκάλυψη ενός πολύ βρώμικου χαλιού που καθαρίζεται μετά από καιρό

cars

Μαίρη Συνατσάκη για Ίαν Στρατή στο J2US: «Ήταν έπος το αγόρι μου»

Bury