CARSNEWS
F1 & RACES

Κινδυνεύει το πρόγραμμα F1 της Renault;

H Renault F1 διανύει μία μέτρια σεζόν και αυτό δεν αποκλείεται να έχει αντίκτυπο στην ύπαρξή της!

Η «μαμά εταιρεία» ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει όλες τις στρατηγικές της, με αποτέλεσμα να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στο στρατόπεδο της αγωνιστικής ομάδας – ειδικά από τη στιγμή που τα φετινά αποτελέσματα δεν δικαιολογούν την επένδυση.

Θυμίζουμε πως φτάνοντας στα μισά του εξαετούς πλάνου επιστροφής της στην κορυφή, η Renault F1 είχε σημειώσει σταθερή πρόοδο: από την ένατη θέση στη βαθμολογία κατασκευαστών το 2016, στην έκτη το 2017 και στην τέταρτη πέρυσι.

Ωστόσο φέτος η ομάδα του Ένστον έχει δει μόνο μία φορά τα μονοθέσιά της στην πρώτη πεντάδα: στο ιταλικό Grand Prix όπου ο Daniel Ricciardo κατετάγη τέταρτος και ο Nico Hulkenberg πέμπτος. Ως αποτέλεσμα, η Renault βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με 73 πόντους στο ενεργητικό της και τις Toro Rosso-Racing Point να την απειλούν καθώς έχουν από 64.

Δεδομένων των παραπάνω, το πρόγραμμα F1 φέρεται να κινδυνεύει και μαζί με το brand της Alpine να είναι τα δύο project που δεν έχουν σίγουρο μέλλον.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η CEO της Renault Clotilde Delbos, είπε: «Δεν στοχοποιούμε συγκεκριμένα αυτά τα δύο εγχειρήματα αλλά είναι ξεκάθαρο πως η αναθεώρηση των μελλοντικών μας πλάνων σημαίνει πως θα εξεταστούν όλα όσα κάνουμε. Είναι φυσιολογική διαδικασία. Θα εξετάσουμε τι κάνουμε, λαμβάνοντας υπόψη μας το πως διαμορφώνεται η αγορά αλλά και την κατάσταση του ομίλου».

Όλα αυτά ενώ η Renault έχασε άλλον έναν σημαντικό πελάτη, τη McLaren, που ήταν και η τελευταία ομάδα που είχε μείνει στη λίστα εκείνων που λάμβαναν πελατειακούς κινητήρες της.

Με τους τελικούς κανονισμούς που θα ισχύουν από το 2021, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι αλλά και στις οικονομικές ισορροπίες του σπορ, να ανακοινώνονται σύντομα, δεν αποκλείεται αυτή να είναι μία εξέλιξη καθοριστική στην απόφαση της Renault.

--

Related Articles

Η Formula 1 συνεχίζει στο Ιντερλάγκος ως το 2025

cars

Formula 1: Ποιο είναι το ταλέντο που μπορεί να δούμε στο πλευρό του Verstappen;

cars

Τρομακτικό Video: O Grosjean βγαίνει μέσα απο τις φλόγες…

cars

Το τρομακτικό ατύχημα στο GP Βελγίου (video)

cars

Η Haas VF-21 θα θυμίζει Ρωσική σημαία!

cars

Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1

cars

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 3: Ξανά μπροστά η Mercedes (vids)

cars

Λεκλέρκ: «Ήταν φρικτό…»

cars

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

cars