CARSNEWS
NEW MODELS

Boris Johnson: «Θα προστατευθεί η Nissan Βρετανίας μετά το “Brexit”»

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου για το εάν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Boris Johnson, επισκέφτηκε την περιοχή του Sunderland όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Nissan. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Johnson ρωτήθηκε εάν εγγυάται για την απρόσκοπτη ύπαρξη της αυτοκινητοβιομηχανίας και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της και μετά την έξοδό της από την Ε.Ε.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απάντησε καταφατικά λέγοντας: «Φυσικά. Είναι απολύτου ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε την παραγωγική αλυσίδα, να προστατεύσουμε τη Nissan Motors και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί της θα θέλουν να επενδύουν στη χώρα μας. Όπως είναι προφανές, όλα είναι εξασφαλισμένα για της μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύουν στη χώρα μας».

Ο κ. Johnson δήλωσε ότι όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου που υπάρχουν στη Βρετανία θα τύχουν προστασίας σε περίπτωση «Brexit», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα αυτών έπειτα από την έξοδο της Βρετανίας. Ο κ. Gianluca de Ficchy, Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, έχει προειδοποιήσει ότι εάν οι δασμοί που θα επιβληθούν μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας ξεπεράσουν το 10%, τότε θα διακινδυνεύσει η συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρείας. Όπως τόνισε: «Η εφαρμογή δασμών 10% θα θέσει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του εργοστασίου, καθώς το 70% των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται σε αυτό εξάγονται στην Ευρώπη».

Related Articles

Drag Race: Ποιο είναι το ταχύτερο μοντέλο της Tesla; (Video)

cars

Με πέντε άτομα στελεχώνεται το Αυτόνομο Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

cars

H Hyundai-KIA επενδύει στη νεοφυή Arrival

cars

Η Audi θα προχωρήσει στο facelift του Q2

cars

Η Tesla πάει ακόμη πιο βαθιά με την κινεζική CATL

cars

Με 250 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

cars

Το φθηνό πετρέλαιο βάζει φρένο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

cars

MV Agusta: Επίκειται εξαγορά μεριδίου από την KTM!

cars

Αυτό είναι το βασικό ηλεκτρικό της Audi!

cars