CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο Kia Optima δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη!

Η πορεία της Kia ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και όλα δείχνουν πως το 2019 θα κλείσει με θετικό πρόσημο για την κορεατική φίρμα. Το Ceed έχει την ανταπόκριση που περιμέναμε από το κοινό και αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις του με την προσθήκη του XCeed “urban crossover” ενώ τα Stonic, Niro και Sportage απολαμβάνουν την δημοτικότητα της ευρύτερης κατηγορίας των SUVs/crossovers. Στον αντίποδα είναι το Optima που αγωνίζεται σε μία κατηγορία που συρρικνώνεται και δεν παρουσιάζει τις πωλήσεις που θα ήθελε η Kia. Εκεί οφείλεται το γεγονός ότι η νέα γενιά δεν θα προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά – τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Η Kia δεν ακολούθησε την πεπατημένη για το ολοκαίνουριο Optima, παρουσιάζοντας πριν από λίγο καιρό ένα εξαιρετικά τολμηρό μοντέλο με αισθησιακές καμπύλες που συνδυάζονται με “αιχμηρές” ακμές, high-tech λεπτομέρειες και έντονη προσωπικότητα. Όλα αυτά συμπληρώνονται από ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά άνεσης και οδικής συμπεριφοράς. Το νέο Optima θα προσφέρει για πρώτη φορά ένα σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης ενώ η γκάμα των διαθέσιμων Smartstream κινητήρων κορυφώνεται με το σύνολο των 2,5 λίτρων και 290 ίππων.

Παρόλα αυτά όμως, οι ιθύνοντες της κορεατικής φίρμας διστάζουν να το λανσάρουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Πιθανολογώ ότι στο “ζύγισμα” των πιθανών οφελών με το διαφαινόμενο κόστος συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της συγκεκριμένης αγοράς, η Ευρώπη έχασε την μάχη. Αυτό όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει στο μέλλον.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έχει σύνδρομο αποθησαύρισης και παίρνει στα παιδιά της ρούχα ή παιχνίδια πάντα από δεύτερο χέρι

cars

Νέο Hyundai Tucson. Ανέβηκε επίπεδα σε όλους τους τομείς

cars

Hyundai. Με νέο  κιβώτιο N DCT 8 σχέσεων

cars

Nissan Titan XD. Επιβλητικό

cars

Νέο Ford Ranger Raptor– Μέχρι και η σχεδίασή του είναι τολμηρή

cars

Η BMW στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

cars

Το πρωτότυπο Audi Q6 e-tron στο κρύο

cars

Τι γυρεύει ένα… κυκλαδοχώρι στην Κέρκυρα;

cars

Η Subaru στη Θεσσαλονίκη

cars