CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

Η Volkswagen θα λάβει μέρος στο GP Ice Race που διεξάγεται στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Zell am See αυτό το σαββατοκύριακο με μία σειρά εξαιρετικά ενδιαφερόντων αγωνιστικών, ένα εκ των οποίων είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο Golf R πρωτότυπο.

Η γερμανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω αγωνιστικό Golf R αλλά απ’ ότι φαίνεται, χρησιμοποιεί το αμάξωμα του αγωνιστικού Golf TCR και πιθανότατα, κάποια εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το ID.R αντί του συμβατικού βενζινοκινητήρα. Ο επικεφαλής του motorsport τμήματος της Volkswagen, Sven Smeets δήλωσε ότι το e-performance Golf R παρέχει “μία ματιά στο μέλλον” αλλά δεν περιμένουμε να πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του ως Golf, δεδομένου ότι η γερμανική φίρμα εστιάζει στην εξέλιξη εκδόσεων επιδόσεων στην ID οικογένεια οχημάτων της.

Εκτός από το ηλεκτρικό Golf R, η Volkswagen θα φέρει στο GP Ice Race το ID.R, το T-Roc R και δύο “σκαραβαίους”: Ο ένας είναι το 1302 S αγωνιστικό ενώ ο άλλος είναι το Beetle R που κέρδισε το πρωτάθλημα rallycross στις Η.Π.Α. 5 συνεχόμενες φορές. Όλα αυτά δεν θα παρουσιάζονται στατικά σε κάποιο περίπτερο αλλά θα αγωνιστούν στα χέρια των Hans-Joachim Stuck, Tanner Foust, Benjamin Leuchter και Jasmin Preisig.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Peugeot Pulsion 125, το πρώτο αστικό GT scooter

cars

Τίτλοι τέλους για το Top Gear από το BBC

cars

Η BMW X4 M απέναντι στην Cayenne Coupe Turbo, την G63 AMG και ένα… Bowler Bulldog!

cars

Αudi RS7 Sportback. Προκλητικό

cars

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα στις 22 Απριλίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Bury

Στα άδυτα μιας θρυλικής μάρκας – Εξατομικευμένες ξεναγήσεις πελατών στο εργοστάσιο της Bentley

cars

Σαν σήμερα 9 Μαρτίου: Η Barbie γίνεται 65 ετών!

cars

Νέο Mini Countryman. Ανανεωμένο

cars

ΔΥΠΑ: «Ημέρα καριέρας» στον Πειραιά με 70 επιχειρήσεις και 1.000 θέσεις εργασίας

cars