CARSNEWS
NEW MODELS

Άνθρωπος VS. κομπιούτερ: Ποιος κάνει το καλύτερο παρκάρισμα; (Video)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος οδηγός μέσα στις πόλεις είναι το παρκάρισμα. Ιδίως αν πρόκειται για κάποιο μεγάλο επαγγελματικό van όπου πέρα από το μέγεθος και την περιορισμένη ορατότητα υπάρχει και ο παράγοντας της πίεσης του χρόνου.

Η VW εφοδιάζει τα δικά της van με το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος το οποίο υπόσχεται να κάνει την ζωή του οδηγού λιγότερο αγχωτική μέσα στην πόλη. Και για να μας δείξει τις ικανότητες αυτού του συστήματος προκάλεσε μία μονομαχία, ανάμεσα σε έναν επαγγελματία οδηγό και παγκόσμιο ρέκορντμαν παρκαρίσματος (υπάρχει και τέτοιος αν δεν το ξέρατε…) και στο σύστημα Park Assist.

Ως όχημα χρησιμοποιήθηκε ένα Crafter των 5,9 μέτρων, το οποίο έπρεπε να παρκάρει σε έναν χώρο μήκους 7,5 μέτρων. Στο video βλέπουμε την μηχανή να εκτελεί άψογα τον ελιγμό και να παρκάρει το μεγάλο van με μελετημένες και άψογα εκτελεσμένες κινήσεις.

Όταν έρχεται η σειρά του ανθρώπου, το νοήμον θηλαστικό αποφασίζει να κάνει μία λίγο διαφορετική προσέγγιση στο παρκάρισμα, που σίγουρα καμία μηχανή δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί για να κάνει.

Πατήστε το Play στο αρκετά χαριτωμένο video της VW  και δείτε με ποιον τρόπο μπορεί να παρκάρει ο άνθρωπος, έστω και αν χρειαστεί να αποτύχει κάμποσες φορές. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Skoda διδάσκει την τέχνη του καμουφλάζ

cars

Αυτή είναι η πιο απίστευτη “κόντρα” που έγινε ποτέ! (Video)

cars

Το νέο Fiat 500XL θα είναι ένα πραγματικό SUV

cars

Το Land Rover Defender αποκτά επαγγελματική έκδοση

cars

Το νέο VW Golf R αποκαλύπτεται!

cars

Αυτό το Land Rover Defender 90 έχει την καρδιά μιας Corvette C6

cars

Χρεώσεις «φωτιά» στο τιμολόγιο φόρτισης που συνοδεύει το VW ID.3

cars

Η Toyota Corolla Cross μετασχηματίζεται σε μικρό και προσιτό pickup

cars

Nissan GT-R 1.400 ίππων αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα (Video)

cars