CARSNEWS
F1 & RACES

Renault και Haas έβγαλαν προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια

Μετά τις McLaren, Williams και Racing Point, άλλες δύο ομάδες της Formula 1 ακολούθησαν την οδό της υποχρεωτικής άδειας για το προσωπικό τους.

Ο λόγος για τις Renault και Haas που επιδιώκουν έτσι να αντιμετωπίσουν το οικονομικό αντίκτυπο της αναβολής/ματαίωσης των πρώτων εννέα αγώνων της σεζόν του 2020 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Η γαλλική ομάδα έθεσε σε υποχρεωτική άδεια την πλειοψηφία του προσωπικού στις εγκαταστάσεις της στην Αγγλία, έως και τις 31 Μαίου. Εκμεταλλευόμενη έτσι τις παροχές της κυβέρνησης της Γηραιάς Αλβιώνας που παρέχει το 80% του μισθού των εργαζομένων.

Στις εγκαταστάσεις στο Βιρί-Σατιγιό της Γαλλίας, από τις 6 του μήνα και για 12 εβδομάδες ακολουθείται κυλιόμενο σύστημα εργασίας, με στόχο να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Παράλληλα, με τη παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού να ανακοινώνει επέκταση της παύσης εργασιών στα εργοστάσια, η Renault επέλεξε την περίοδο 30 Μαρτίου-3 Μαϊού. Τέλος ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει μείωση στους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών της ομάδας.

Αντίστοιχες είναι και οι κινήσεις στη Haas F1 Team, με μειώσεις στις απολαβές των οδηγών και των υψηλόβαθμων στελεχών και υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό στις εγκαταστάσεις της Μεγάλης Βρετανίας, στο Μπάνμπουρι.

Αυτά ισχύουν από την 1η Απριλίου ενώ δεν γνωστοποιήθηκε ούτε ο αριθμός του προσωπικού που θα μπει στη ρύθμιση ούτε οι ακριβείς μειώσεις στις απολαβές των Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

Διαβάστε ακόμα:

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

Εξετάζει GP Πορτογαλίας ως αντίδοτο στον Covid-19 η F1;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση της Ferrari για το ιστορικό Grand Prix του Λας Βέγκας!

cars

F1: Τι θα γίνει με το υπόλοιπο καλεντάρι του 2020;

cars

Ο Χάμιλτον ελπίζει να εμπνεύσει τα παιδιά όπως ο Σένα, με το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

cars

Formula 1: Ο Hamilton σόκαρε και τον Wolff με την επιλογή του

cars

Ricciardo says new RB F1 chassis brings “peace of mind”

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΒΕΛΓΙΟ (03/09/2023)

cars

ETHARA ANNOUNCES NEW OFFICIAL EVENT SUPPORTERS FOR HISTORIC #ABUDHABIGP WEEKEND

cars

Επίσημο: Στη Renault o Fernando Alonso

cars

Πόσο πίσω ήταν φέτος οι υβριδικές μηχανές της Renault;

cars