CARSNEWS
NEW MODELS

Το εξηλεκτρισμένο Nissan Kicks e-Power θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη

To Nissan Kicks είναι ένα SUV της κατηγορίας Β που παρουσιάστηκε το 2016, είναι διαθέσιμο στη νοτιοανατολική Ασία και κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη. Η ανανεωμένη του έκδοση που παρουσιάστηκε σε αυτή την ασιατική χώρα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με την τεχνολογία E-Power της Nissan. Έτσι το Kicks θα είναι το πρώτο Nissan που διαθέτει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θα κατασκευάζεται εκτός Ιαπωνίας.

Οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα -ο τρικύλινδρος βενζίνης των 1.200 κυβικών δεν συνδέεται με τους τροχούς οπότε και δεν τους κινεί. Λειτουργεί σαν extender φορτίζοντας τη μπαταρία των 1,57 kWh που είναι μέρος του συστήματος Ε-Power. Το οποίο πέρα από τον κινητήρα βενζίνης αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα ΕΜ57, μια γεννήτρια και έναν μετατροπέα.

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος πρόωσης του ανανεωμένου Kicks φτάνει τα 129 PS και τα 260 Nm, υπάρχει η δυνατότητα οδήγησης «ενός πεντάλ» όπως στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ σε διαδικασία πλήρους επιτάχυνσης ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται και από τη μπαταρία και τον τρικύλινδρο.

Σε φάση επιβράδυνσης ο τελευταίος βγαίνει εκτός λειτουργίας και η μπαταρία φορτίζεται μέσω ανάκτησης ενέργειας μέχρις ότου το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί πλήρως. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Normal, S (πιο σπορ), Eco (εξοικονόμηση καυσίμου) και EV (χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια με τον τρικύλινδρο εκτός λειτουργίας).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανανέωση και για το Cupra Ateca

cars

Περιβαλλοντικό STOP στα σχέδια της Tesla για εργοστάσιο στη Γερμανία

cars

Το Toyota GR Yaris ζεσταίνει τις μηχανές του στο Goodwood (Video)

cars

Πρώτη επαφή με το Lexus LBX

cars

Η VW θα μετατρέψει το τμήμα “R” σε μία σπορ μάρκα ηλεκτρικών

cars

Felino CB7R: O σκοτεινός ιππότης

cars

Επτά coupe που χάσαμε και μας λείπουν

cars

Πωλούνται σκίτσα μοντέλων της FCA για φιλανθρωπικό σκοπό

cars

Tι χρόνο έκανε η νέα Chevrolet Corvette C8 στο Nurburgring;

cars