CARSNEWS
AUTONEWS

Aston Martin Vantage F1 Edition. Ένα Safety Car για τον δρόμο.

Η Aston Martin γιορτάζει την επιστροφή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού όχι μόνο ως εργοστασιακή ομάδα αλλά και ως πάροχος του επίσημου Αυτοκινήτου Ασφαλείας με μία ειδική έκδοση της Vantage που αντικατοπτρίζει ακριβώς τις αλλαγές που έχουν γίνει στο “entry-level” μοντέλο της για να γίνει το νέο Safety Car της F1.

Καταρχάς, ο 4-λιτρος, twin-turbo V8 που βρίσκεται κάτω από το καπό αναβαθμίστηκε και αποδίδει πλέον 535 ίππους. Η μέγιστη ροπή παρέμεινε στα 685 Nm αλλά είναι διαθέσιμη σε ευρύτερο φάσμα στροφών ενώ αναβαθμισμένο είναι και το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για τις αλλαγές και να βελτιώθηκε “η αίσθηση αμεσότητας και ακρίβειας που προσφέρει”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλική μάρκα.

Παράλληλα, οι μηχανικοί προχώρησαν σε μία ενίσχυση του εμπρός μέρους και αναβάθμισαν τα αμορτισέρ για ακόμα καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος χωρίς να γίνεται κανενός είδους συμβιβασμός στο ραφινάρισμα της Vantage σε χαμηλές ταχύτητες ενώ το πακέτο όσον αφορά στην ανάρτηση και το πλαίσιο ολοκληρώνεται με σκληρότερα ελατήρια πίσω και την επέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης ώστε να παρέχει περισσότερη πληροφόρηση. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εμφάνιση της Vantage F1 Edition που επωφελείται από νέες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών και ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο που αυξάνει την downforce κατά 200 κιλά στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε ότι η “F1 Edition” είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του νέου CEO της εταιρίας, Tobias Moers και πως η τιμή του θα είναι περί τις 21.000 λίρες Αγγλίας ακριβότερη από αυτήν της standard Vantage.

The post Aston Martin Vantage F1 Edition. Ένα Safety Car για τον δρόμο. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kosmocar-Ducati. Eπιμόρφωσε τους εκπαιδευτές σχολών οδηγών

cars

Το νέο Renault Trafic Combi είναι ένα σαλόνι σε τροχούς για εννέα επιβάτες

cars

Έτσι είναι το 0-400-0 από την καμπίνα της Koenigsegg Regera.

cars

Nissan GT-R50 Italdesign. Διαθέσιμο

cars

Η Mini σε τροχιά επιτυχίας το 2023

cars

Στη Θεσσαλία μεταβαίνει o Κικίλιας ενόψει της κακοκαιρίας – Έρχονται μηνύματα από το 112

cars

Αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper

cars

Bundesliga: Αγγίζει το πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν που πέρασε και από την έδρα της Φράιμπουργκ

cars

Απολύτως τρελή και υβριδική η επόμενη Bugatti!

cars