CARSNEWS
AUTONEWS

BMW Concept Touring Coupé: Ένα κλειστό διθέσιο διαχρονικό σύμβολο ελευθερίας σε τέσσερις τροχούς

Το BMW Group παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την BMW Concept Touring Coupé στα εγκαίνια της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. Το κλειστό 2θέσιο που δημιουργήθηκε ως one-off μοντέλο, συνεχίζει την παράδοση των θρυλικών κλασικών BMW αποτελώντας ένα διαχρονικό σύμβολο ελευθερίας σε τέσσερις τροχούς που ενσαρκώνει τη χαρά του ταξιδιού.

Η BMW Design επανασχεδίασε το παραδοσιακό σχήμα αμαξώματος ενός κομψού σπορ αυτοκινήτου, προσδίδοντάς του έναν shooting brake χαρακτήρα. Στο εσωτερικό, οι φιλοτεχνημένες με ακρίβεια δερμάτινες επιφάνειες από τον ιταλό κατασκευαστή Poltrona Frau δημιουργούν μια πολυτελή ατμόσφαιρα. Ο χώρος πίσω από τα καθίσματα είναι ιδανικός για τη μεταφορά αποσκευών στα ταξίδια. Επίσης, το αποκλειστικό σετ αποσκευών επιμελήθηκε η Ιταλική εταιρεία Schedoni που ειδικεύεται στα custom made δερμάτινα είδη, με έδρα τη Μόντενα.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Concept Touring Coupé στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 τοποθετεί το όχημα σε ένα ιστορικό πλαίσιο. Περιβαλλόμενο από κλασικά οχήματα της ιστορίας της αυτοκίνησης αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Cernobbio της Ιταλίας, ως φόρος τιμής στη διαχρονική γοητεία του αυτοκινήτου.

Η χειροποίητη, μοναδική στο είδος της Concept Touring Coupé συνδυάζει ένα παραδοσιακό αμάξωμα με τεχνολογία αυθεντικού σπορ αυτοκινήτου της σύγχρονης εποχής. Οι αναλογίες και το όνομά της θυμίζουν την 328 Touring Coupé που κέρδισε τον αγώνα αντοχής Mille Miglia το 1940. Η λειτουργικότητα του shooting-brake αμαξώματος παραπέμπει στις παραλλαγές μοντέλων της Σειράς 02 των αρχών της δεκαετίας του 1970, οι οποίες αποκαλούνταν «Touring» για να ξεχωρίζουν από τα sedan.

Η σχεδίαση των σημάτων στο πίσω τμήμα και στο εσωτερικό είναι εμπνευσμένη από το λογότυπο του ιστορικού προκατόχου του. Η BMW Concept Touring Coupé τροφοδοτείται από τον χαρακτηριστικό 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα της μάρκας.

Εξωτερική σχεδίαση

Το πιο αξιοσημείωτο σχεδιαστικό στοιχείο της Concept Touring Coupé είναι το πίσω τμήμα. Διαμορφωμένο από τις καμπύλες της οροφής που συγχωνεύονται άψογα με τα πίσω πλαϊνά πάνελ, το σχήμα τονίζει τους σπορ «ώμους» του αυτοκινήτου, ενώ το επίπεδο πίσω παρμπρίζ και οι καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος τονίζουν τη στιβαρή σιλουέτα του.

Από το πλάι, η τυπική για την μάρκα απεικόνιση των shooting brake αναλογιών είναι σαφώς αναγνωρίσιμη. Το μακρύ καπό, οι καμπύλες της οροφής και το δυναμικό πίσω τμήμα σχηματίζουν μια χαρακτηριστική σχεδίαση δύο όγκων, ενώ το επιμηκυμένο σχήμα των πλευρικών παραθύρων με την χαρακτηριστική γωνία Hofmeister και οι φουσκωμένοι θόλοι των πίσω τροχών υπογραμμίζουν την κομψότητά του. Η εξωτερική βαφή σε Sparkling Lario δημιουργήθηκε ειδικά για την Concept Touring Coupé. Με ενσωματωμένες νιφάδες μπλε γυαλιού, οι γκρι-καφέ αποχρώσεις του δημιουργούν εντύπωση βάθους. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι ασημί-χάλκινες πινελιές και η ειδικά σχεδιασμένη μάσκα με τις διαμήκεις μπάρες. Οι αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος, διαστάσεων 20 ιντσών στον εμπρός και 21 ιντσών στον πίσω άξονα, αποτελούν τη λογική συνέχεια αυτών των χρωματικών πινελιών στον ακτινωτό σχεδιασμό 20 ακτίνων, ενώ η περίτεχνη εφαρμογή και οι διακριτικές επιφάνειες σε χρυσαφί χρώμα υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα του οχήματος.

Εσωτερικό

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Concept Touring Coupé καθορίζεται από τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του cockpit, με μεγάλη προσοχή στην επιλογή υλικών, στους χρωματικούς συνδυασμούς και την ποιότητα κατασκευής. Η αποκλειστική διχρωμία των δερμάτινων επενδύσεων που δημιούργησε ο ιταλικός οίκος Poltrona Frau χωρίζει το εσωτερικό οριζόντια σε δύο χρωματικές ζώνες: Επάνω, ένας σκούρος καφετί τόνος βοηθά στη συγκέντρωση κατά την οδήγηση και κάτω, το light saddle brown δίνει μία αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στην καμπίνα.

Τέλος, οι ακριβείς διατρήσεις, καθώς και οι πλεκτοί δερμάτινοι ιμάντες για τα καλύμματα των καθισμάτων και τη συρόμενη μπάρα, αναδεικνύουν την χειροποίητη ποιότητα του εσωτερικού, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακή τεχνοτροπία με σύγχρονες αρχές σχεδίασης. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν επίσης τις αποσκευές που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το πρωτότυπο Coupé μοντέλο από τη διάσημη εταιρεία Schedoni στη Μόντενα. Το custom σετ αποτελείται από δύο μεγάλες αποσκευές και μία τσάντα ταξιδιού, καθώς και μία θήκη ενδυμάτων, οι οποίες είναι ασορτί με το όχημα.

Related Articles

Honda XL750 Transalp– Σημείο αναφοράς

cars

Άλλο ένα ειδικό μοντέλο από την Lamborghini!

cars

Απίστευτο: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν λίμνη της Καλιφόρνιας κατά τρία χιλιόμετρα

cars

Νέο Volvo EX90 – Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική, εποχή της Volvo

cars

Mercedes E Class Coupe & Cabrio. Ανανεωμένες

cars

Το Daihatsu Copen επιστρέφει

cars

Στη CES 2019 η Nissan θα «δείξει» το… αόρατο!

cars

Volvo. Mε σημαντική ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2020

cars

«Είμαι από κει που είναι ο Μέσι», είπε 90χρονη Ισραηλινή για να σωθεί από τους παλαιστίνιους ένοπλους

cars