CARSNEWS
MOTONEWS

Casey Stoner σαν Marc Marquez και ιστορίες μιας παραίτησης

Ο Casey Stoner επαίνεσε τον Marc Marquez για το ότι έδωσε προτεραιότητα στην απόλαυση των αγώνων απορρίπτοντας την πρόωρη… συνταξιοδότηση, όπως έκανε ο ίδιος.

Να υπενθυμίζουμε κάπου εδώ πως ο Stoner αποσύρθηκε από το MotoGP το 2012, έχοντας υπάρξει δύο φορές πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία και σε ηλικία μόλις 27 ετών, ισχυριζόμενος ότι δεν του άρεσε πλέον το άθλημα. Ο Marquez από την άλλη, έφτασε στο ναδίρ του για διαφορετικούς λόγους, αλλά το ντεμπούτο του με την Ducati στο test της Valencia φαίνεται πως αποκατέστησε -προσωρινά έστω- το χαμόγελό του.

Κάπου εδώ έρχονται και οι σχετικές δηλώσεις του Casey Stoner στο TNT Sports στο Phillip Island:

«Αν δεν το απολαμβάνεις, γιατί να τα ρισκάρεις όλα; Αν ο Marc δεν απολαμβάνει τους αγώνες του, δεν θα θέλει και να τα ρισκάρει όλα για τίποτα. Είναι σημαντικό για εκείνον να πάρει πίσω αυτή την απόλαυση. Βρες έναν λόγο για να σηκωθείς το πρωί, να προπονήσεις τον κ#λο σου, να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς τους τραυματισμούς, να σύρεις τον εαυτό σου πίσω. Ο κόσμος το βλέπει από έξω. Αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν όλα είναι εναντίον σου, το σώμα σου δεν θέλει να κάνει πράγματα, αλλά το αναγκάζεις. Έχει το τίμημα του.»

Πολύ περιληπτικά, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει υποστεί τρία χρόνια σοβαρών τραυματισμών για την καριέρα του και έχει συνυπάρξει τελευταία με μια μοτοσυκλέτα κατώτερη των προσδοκιών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως φέτος στο Sachsenring, παραδοσιακά μια από τις αγαπημένες του πίστες, αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Όμως, τώρα πια σε ηλικία 30 ετών, τα πρώτα σημάδια της απόφασής του να εγκαταλείψει τη Honda για την Gresini Ducati, δείχνουν πως μια νέα μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να δώσει άλλη πνοή στην καριέρα του. Ο Stoner, πριν από 11 χρόνια, δεν μπορούσε να βρει λόγο για να συνεχίσει, με τον ίδιο να σχολιάζει την απόφασή του να παραιτηθεί νωρίς:

«Αν πρόκειται να ρισκάρεις τα πάντα, να τα βάλεις όλα στη σειρά, πρέπει να το κάνεις για κάποιο λόγο. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι είναι τα χρήματα ή για οποιονδήποτε λόγο το κάνουν. Εμένα μου άρεσαν οι μοτοσυκλέτες και οι αγώνες ήταν μέρος τους. Έφτασα να αγωνιστώ, ήταν φανταστικό. Μου άρεσε περισσότερο να οδηγώ αλλά και ότι σχετιζόταν με τις μοτοσυκλέτες. Έκανα και πολλή αυτοκριτική.

Όταν όμως στις μοτοσυκλέτες μπήκαν πάρα πολλά ηλεκτρονικά και πολύς έλεγχος στους τροχούς, η απόλαυση εξαφανίστηκε. Το πράγμα έγινε… “πολιτική”».

Τάδε έφη λοιπόν το «καγκουρό» για το «μυρμήγκι», δείχνοντας άλλη μια φορά πως ακόμα και αυτοί οι άλλης πάστας αναβάτες είναι άνθρωποι που έχουν αδυναμίες και προτεραιότητες που μπορεί να μη βλέπουμε άμεσα.

Πηγή: crash.net

Related Articles

Ένα μοδάτο και ηλεκτρικό scrambler φτιαγμένο από ανθρακόνημα

cars

VIDEO: Κόπηκε στα 2 και αυτός έκλαιγε για την μοτοσυκλέτα του

cars

Καλλιθέα: Συμμορία έκλεβε μοτοσικλέτες – Συνελήφθησαν τρία άτομα, δείτε βίντεο

cars

KTM 390 Adventure SW: Η Α2 μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

Bury

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας MX 250 της Triumph Motorcycles

cars

VIDEO: Έλληνας πάει βόλτα την μοτοσυκλέτα του με λεωφορείο….

cars

Δεν είδες το λαμπάκι; Τώρα θα σε «σκουντάει» η μοτοσυκλέτα!

cars

Dunlop: 40 ευρώ επιστροφή χρημάτων με αγορά ελαστικών

cars

Η Harley που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα… εγγυημένα

cars