CARSNEWS
F1 & RACES

Champions Leugue η Formula 1 ψάχνει για 11άδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, Greg Maffei, έδωσε άλλη μια υπόδειξη ότι η Formula 1 Management δεν είναι πραγματικά ενθουσιασμένη με την προοπτική να έχει μια 11η ομάδα.

Champions Leugue η Formula 1 ψάχνει για 11άδα: Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem προωθεί τα σχέδιά του να εισαγάγει μια νέα ομάδα στο άθλημα, η διαδικασία διαγωνισμού που ξεκίνησε νωρίτερα το 2023 φτάνει τώρα στο στάδιο της αξιολόγησης των υποβολών.

Ο Ben Sulayem λαμβάνει μια πρόσφατη δήλωση από τον Maffei ως έγκριση από τη διοίκηση της Formula 1 για την ύπαρξη μιας 11ης ομάδας F1, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ο CEO της Liberty ακολούθησε τη δήλωσή του με πολλά «αλλά» .

«Νομίζω ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες θα δουλέψαμε για να πάρουμε την 11η ομάδα», είπε ο Maffei και σε αυτό ο Ben Sulayem χτίζει την αισιοδοξία του. Στη συνέχεια, όμως, ο Maffei πρόσθεσε: «Κάποιος που θα μπορούσε να δώσει μεγάλη αξία στο άθλημα, πολλή αξία στους οπαδούς, λόγω της θέσης του στην τεχνολογία, της θέσης του ως OEM, της θέσης του στο μάρκετινγκ – κάποιος συνδυασμός όλων αυτών – θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα καταλήξετε σε κάποιου είδους συμφωνία.

«Αλλά δεν είναι χωρίς διαμάχες, σίγουρα ανάμεσα στις 10 ομάδες. Υπάρχουν πιθανώς τέσσερα ή πέντε γκαράζ και περιοχές μάντρας που θα ήταν δύσκολο να τοποθετηθούν σε έναν 11ο κόλπο. Ίσως αυτό να επιλύεται με χρήματα και χρόνο, αλλά δεν είναι κάτι που κουνάς τα δάχτυλά σου και λύνεις. «Το άλλο ζήτημα είναι ότι οι 10 ομάδες μοιράζουν τα κέρδη που πηγαίνουν στις ομάδες και το να τα μοιράζουν με 11 τρόπους δεν είναι κάτι για το οποίο ενθουσιάζονται ιδιαίτερα», παραδέχτηκε ο Maffei, μιλώντας στο Walker Podcast.

Αυτό δείχνει ότι η διοίκηση της Formula 1 έχει πολλές επιφυλάξεις όσον αφορά την ύπαρξη μιας επιπλέον ομάδας, και ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali επέμεινε ότι μια νέα ομάδα πρέπει να προσθέσει αξία, το αφεντικό του Maffei τον υποστήριξε τώρα. Μιλώντας σε αναλυτές της Wall Street, Ο Maffei είπε: «Νομίζω ότι υπάρχει λίγο φως μεταξύ της άποψης του Stefano και της δικής μου άποψης, που είναι ότι έχουμε 10 μεγάλες ομάδες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνουν.

Maffei-Domenicali-Las-Vegas-2023

Champions Leugue η Formula one ψάχνει για 11άδα

Domenicali: Θα βρούμε συμφωνία μαζί με τη FIA

«Υπήρχε μια διαδικασία προσθήκης περισσότερων ομάδων, αλλά ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Και δεν είναι σαφές τι αξία θα πρόσθετε μια 11άδα. Και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των άλλων ομάδων για μια 11άδα.

«Η FIA και εμείς είχαμε παραγωγικές συζητήσεις για όλα αυτά. Συμφωνούμε σε όλα, κάθε στιγμή; Όχι, το συζητάμε και ελπίζουμε να λύσουμε τα πράγματα», κατέληξε ο Maffei.

Ο Domenicali προσπάθησε να είναι διπλωματικός σχετικά με την κατάσταση και ισχυρίστηκε ότι είναι πάντα ανοιχτοί για συζητήσεις με το κυβερνητικό όργανο της F1.

«Η FIA ξεκίνησε τη διαδικασία, όπως είναι και η πιθανότητα της. Περιμένουμε το τελικό συμπέρασμα», είπε. «Όμως όπως πάντα σε αυτή τη συζήτηση, θα βρούμε συμφωνία μαζί, γιατί όπως είπε ο [Maffei] η αξία των ομάδων και η αξία της επιχείρησης σήμερα είναι πολύ, πολύ ισχυρή.

«Αυτή η απόφαση, αυτή η πληροφορία, θα έρθει πολύ, πολύ σύντομα, θα έλεγα μέσα στον Σεπτέμβριο», αποκάλυψε ο Ιταλός.

Ο Domenicali έριξε φως στην κατάσταση της επερχόμενης συμφωνίας Concorde. είπε: «Θα έλεγα σήμερα ότι οι συζητήσεις προχωρούν πραγματικά, γιατί η δυναμική του αθλητισμού είναι πραγματικά μεγάλη.

«Φυσικά, δεν βιαζόμαστε. Αλλά θα έλεγα ότι όλα τα πράγματα οδηγούν σε θετική κατάληξη για αυτές τις συζητήσεις, τόσο με τις ομάδες όσο και με τη FIA», κατέληξε ο Domenicali, πρώην επικεφαλής της Ferrari.

ben-sulayem-domenicali

Champions Leugue η Formula 1 ψάχνει για 11άδα: θα σου πάρω μια ομάδα εγώ μην στεναχωριέσαι

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

  • Η Aprlia τα σήκωσε όλα στο Silverstone
  • Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια ιστορίας
  • Ο Χρυσόστομος Καρέλλης επίσημα στο Rally Acropolis
  • Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σου
  • Δημήτρης Καρακώστας 2ος στο Βαλκανικό
  • Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ROVANPERÄ ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
  • Η Ε.Ε. φέρνει σκληρά μέτρα κατά της ηχορύπανσης

Related Articles

Ο Stewart θα προτιμούσε την αποχώρηση του Vettel

cars

Formula 1: H Haas ζητά να αλλάξουν τα αποτελέσματα του GP HΠΑ

cars

Το 5o Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είχε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Ricciardo’s broken hand ‘a lot worse than it first seemed’

cars

Γλίτωσε από απαλλοτρίωση η πίστα karting του Schumacher

cars

F1 GP Μονακό: Ο Verstappen μπροστά από τις Ferrari στο FP3

cars

Tsunoda jokes AlphaTauri need ‘three seats’ in 2024

cars

Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

cars

Αφιέρωσε τον τίτλο στον Lauda o Hamilton (video)

cars