CARSNEWS
NEW MODELS

Dinalpin A110: Το alrer ego της Alpine A110

Η αναβίωση της Alpine (ως εταιρείας) και της Α110 (ως σύγχρονου  μοντέλου), από τη Renault δημιούργησε αίσθηση με το αποτέλεσμα και αύξησε το ενδιαφέρον και τη ζήτηση για το ιστορικό αυτοκίνητο το οποίο παρουσιάστηκε το 1961. Μια αυθεντική Α110 σε καλή κατάσταση κοστίζει πλέον περισσότερο από 100.000 ευρώ και δεν είναι εύκολο να τη βρει κάποιος που ενδιαφέρεται να την αποκτήσει.

Ωστόσο, υπάρχει η εναλλακτική η οποία ακούει στο όνομα Dinalpin A110. Πρόκειται για τις Alpine που παράγονταν στο Μεξικό έπειτα από άδεια που είχε δώσει προς τούτο η Renault στην εγχώρια κρατική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων και φορτηγών «DINA» («Diesel Nacional»). Η παραγωγή της Dinalpin A110 στη λατινοαμερικανική χώρα ξεκίνησε το 1965 και διήρκησε ως το 1974. Και αν το χρονικό διάστημα μάς φαντάζει μεγάλο δεν ισχύει το ίδιο και για τον αριθμό των αυτοκινήτων που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο αρχείο της εταιρείας, σε αυτά τα εννέα χρόνια κατασκευάστηκαν μόνο 508 Dinalpin A110.

Αυτές είχαν τα ίδια μηχανικά μέρη και τεχνικά χαρακτηριστικά με τις Alpine A110 που κατασκευάζονταν στη Διέππη και θεωρούνται το ίδιο αυθεντικές. Ωστόσο, η τιμή αγοράς τους είναι φθηνότερη από την αντίστοιχη των οχημάτων που παράγονταν στη Γαλλία και αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία από όσους μπορούν να βρουν μία για να την αποκτήσουν. Καθώς ο αριθμός στον οποίο παρήχθησαν είναι μικρός, τις καθιστά ακόμα πιο σπάνιες στους κύκλους των συλλεκτών ιστορικών αυτοκινήτων σε σχέση με αυτές που κατασκευάστηκαν στη Διέππη. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τη Γαλλία και το Μεξικό, η Alpine A110 κατασκευάστηκε επίσης στη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Βραζιλία έπειτα από επίσημη άδεια της Renault.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ξεχωριστή και συλλεκτική McLaren 765LT (Video)

cars

Ο μύθος του Spa: Τι κάνει την Βελγική πίστα τόσο ξεχωριστή (Video)

cars

Ο Hamilton σε off-road μονοπάτια, οδηγώντας ένα SUV με BMW κινητήρα (video)

cars

Χάλκη: Η Citroen και το πρώτο GR-Eco Island της Ελλάδας

cars

Honda XL750 Transalp 2023: Επαναφορά του θρύλου με 90 άλογα!

cars

Εγκρίθηκε η δημιουργία προσωρινών δρόμων ήπιας κυκλοφορίας

cars

Ειδική έκδοση για την Porsche 911 4S Targa (video)

cars

Honda S660: ανανεωμένο και αναβαθμισμένα από τα πολλά νέα αξεσουάρ

cars

Το νέο Hyundai Elantra είναι ένα τετράθυρο με κουπέ στιλ

cars