CARSNEWS
F1 & RACES

F1 2024 – H Alpine παρουσιάζει την Α524

Η Alpine έγινε η τέταρτη ομάδα της Formula 1 που αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το 2024, στο πλαίσιο της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου, μαζί με το πρόγραμμά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Το πλήρως αναθεωρημένο μονοθέσιο με την κωδική ονομασία A524 έχει ως αιχμή του δόρατος μια επιθετική σχεδιαστική φιλοσοφία, που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους, πριν τις αλλαγές που έρχονται για όλους το 2026. Το μονοθέσιο είναι το τέταρτο από τότε που η Alpine μπήκε στον κόσμο της F1 το 2021. Η Α524 θα αγωνίζεται και αυτή με το ροζ χρώμα του χορηγού τίτλου BWT, αλλά για οκτώ αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν, με το παραδοσιακό μπλε της Alpine τους υπόλοιπους 16. Στη φετινή αγωνιστική περίοδο η Alpine ελπίζει να διορθώσει τα προβλήματα που την έπληξαν το 2023, όταν τερμάτισε έκτη στη βαθμολογία.

Alpine A524

Μια πρώτη γνωριμία στις 20 Φεβρουαρίου θα δώσει στην ομάδα και στους οδηγούς Pierre Gasly και Esteban Ocon τις πρώτες ενδείξεις για το αν κάποια από αυτά τα προβλήματα έχουν επιλυθεί, ενώ η έναρξη των δοκιμών προετοιμασίας είναι προγραμματισμένη για τις 21 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Alpine A524

Μετά τις διοικητικές ανακατατάξεις του 2023, ο αντιπρόεδρος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Alpine Bruno Famin συνεχίζει ως επικεφαλής της ομάδας και επιθυμεί να αναπτύξει τα πάντα στην πίστα, τόσο στο πρόγραμμα της Formula 1, όσο και στο World Endurance Championship.

Alpine A524

Related Articles

Formula 1: Το πρώτο «τραγούδι» της νέας McLaren (video)

cars

Formula 1: Πόσο αξίζει η κάθε μία από τις 10 ομάδες

cars

F1 GP Αυστρίας FP3: Πάλι 1-2 η Mercedes (video)

cars

Τελευταία παράσταση στο Κατάρ

cars

Formula 1: Οι άνθρωποι της Red Bull έσπασαν το τρόπαιο του Grand Prix την ώρα που πανηγύριζαν

cars

F1 GP Τουρκίας: Όλα μούσκεμα στο FP3

cars

DHL reduces Formula 1 cargo carbon emissions by 83%

cars

How F1’s rumoured new points system would have changed recent championships

cars

O Kimi Raikkonen… φαντάρος (video)

cars