CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Για πάντα στην McLaren ο Πιάστρι – Ανανέωσε ως το 2026

Οι άνθρωποι της McLaren έφτασαν σε συμφωνία με τον Όσκαρ Πιάστρι για νέα, πολυετή επέκταση συμβολαίου, η οποία θα κρατήσει τον Αυστραλό οδηγό στη βρετανική ομάδα τουλάχιστον έως το τέλος του 2026. Ο Πιάστρι είχε ήδη συμβόλαιο με την ομάδα για το 2024, ωστόσο οι εφετινές εμφανίσεις του είναι τόσο καλές, ώστε οι διοικούντες τη McLaren θέλησαν να τον «δέσουν» μακροπρόθεσμα στην ιστορική ομάδα.

Ο 22χρονος «πιλότος», ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Φόρμουλα 3 (2020) και στη Φόρμουλα 2 (2021), ήταν δεύτερος στο σπριντ που διεξήχθη στο πλαίσιο του βελγικού γκραν πρι, ενώ έχει βαθμολογηθεί φέτος σε έξι αγώνες, με τελευταίο αυτόν στη Σιγκαπούρη, όπου εκίνησε από τη 17η θέση, για να τερματίσει έβδομος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την επέκταση της συνεργασίας με τον Πιάστρι, η McLaren θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με το ίδιο δίδυμο οδηγών, καθώς ο Βρετανός Λάντο Νόρις, ο οποίος έχει τερματίσει δεύτερος σε τρεις αγώνες φέτος, δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ιστορική ομάδα έως το τέλος του 2025.

«Είναι φανταστικό να επιβεβαιώνουμε ότι ο Όσκαρ υπέγραψε πολυετή επέκταση με την ομάδα» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλα, και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Όσκαρ είναι ένα περιουσιακό στοιχείο για τη McLaren και εντυπωσιάζει συνεχώς με τις επιδόσεις, την εργασιακή ηθική και τη συμπεριφορά του, επομένως ήταν μια εύκολη απόφαση για να την πάρει η ομάδα. Έχει ήδη αποδειχθεί καθοριστικός για την ομάδα, επομένως είναι υπέροχο να έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης του, καθώς πιέζουμε να κατακτήσουμε ξανά πρωταθλήματα στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής ομάδας, Ζακ Μπράουν, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Είναι ένα απίστευτο ταλέντο και ένα περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα, επομένως είναι φανταστικό να δεσμευόμαστε ο ένας στον άλλον μακροπρόθεσμα. Ο Όσκαρ αποδεικνύει ήδη τι μπορεί να κάνει στην πίστα και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή που είχαμε ως τώρα σε αυτή τη σεζόν».

Από την πλευρά του, ο Πιάστρι επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνω τη συνεργασία μου με τη McLaren για πολλά χρόνια. Θέλω να παλεύω στις πρώτες θέσεις του γκριντ με αυτήν την ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος από το όραμα και τα θεμέλια που έχουν ήδη μπει, προκειμένου να φτάσουμε εκεί. Η υποδοχή που έχω λάβει και οι σχέσεις που έχω “χτίσει” με κάνουν να νιώθω σαν να βρίσκομαι ήδη στο σπίτι μου. Η σταθερή δέσμευση της ομάδας σε εμένα με έχει κάνει να νιώθω απίστευτη εκτίμηση και η επιθυμία της ομάδας να είμαι μέρος του μακροπρόθεσμου μέλλοντός της έκανε αυτή την απόφαση εύκολη. Το να με θέλουν έτσι και για την ομάδα να δείχνει τόση πολλή πίστη σε μένα μετά από μόλις μισή σεζόν, σημαίνει πολλά».

  • Formula 1
  • McLaren

Related Articles

Formula 1: Συνεχίζει το ρεκόρ του ο Χάμιλτον, έφτασε τις 104 pole position

cars

Williams – Οι αναβαθμίσεις και τα πρώτα βήματα προς τα εμπρός

cars

F1: Νέα χάραξη στην Βαρκελώνη χωρίς το σικέιν

cars

Δείτε πρώτοι το νέο Toyota C-HR στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

cars

F1-GP Σιγκαπούρης: Πληθώρα αναβαθμίσεων για McLaren και AlphaTauri

cars

Ο Αλόνσο προειδοποιεί: «Η Red Bull δεν θα επαναλάβει την εμφάνιση της Σιγκαπούρης»

cars

Προβλήματα στην υβριδική μηχανή της Mercedes;

cars

Ferrari: Αποτυχίες στην F1, αλλά οι μπίζνες καλά κρατούν

cars

Formula 1: Ασταμάτητος και στο Όστιν ο Φερστάπεν

cars