CARSNEWS
F1 & RACES

Η McLaren «έδεσε» τον Πιάστρι με πολυετές συμβόλαιο

Ο Όσκαρ Πιάστρι έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην παρθενική του σεζόν στη Formula 1, με αποτέλεσμα η McLaren να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Η McLaren συμφώνησε για νέα πολυετή επέκταση συμβολαίου με τον Όσκαρ Πιάστρι που θα κρατήσει τον Αυστραλό στη βρετανική ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026. 

Ο Πιάστρι είχε ήδη συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το 2024, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία για να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1, αλλά τόσο δυνατές ήταν οι επιδόσεις του μέχρι τώρα το 2023, που η McLaren ήθελε να εδραιώσει το μακροπρόθεσμο μέλλον του. 

Ο 22χρονος οδηγός θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Formula 1, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα στις Formula 2 και Formula 3.

Σε δηλώσεις του ο Αυστραλός rookie μίλησε για την επέκταση του συμβολαίου του με τη McLaren, λέγοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παραμείνω στην ομάδα της McLaren για πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να παλεύω για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης και είμαι ενθουσιασμένος με το όραμα της ομάδας. Νιώθω σαν στο σπίτι μου ήδη με τις φιλίες που έχω κάνει και με το πώς με υποδέχθηκαν. Η αφοσίωση της ομάδας με κάνει να νιώθω πολύτιμος και η επιθυμία της ομάδας να είμαι μέλος της μακροπρόθεσμα έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη».

Χάμιλτον: «Ρισκάραμε πολύ αυτό το τριήμερο, κρίμα για τον Ράσελ»

Επίσης ο Πιάστρι αναφέρθηκε και στο ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές του μέχρι στιγμής το 2023: «Σίγουρα στη Σαουδική Αραβία το ότι πέρασα στο Q3 ήταν φοβερό. Στο Σίλβερστον ήμουν στην 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές για πρώτη φορά και έχασα για λίγο το βάθρο. Η αγαπημένη μου στιγμή όμως είναι το τριήμερο στο Σπα, το Σάββατο ειδικά. Η δεύτερη θέση στον Αγώνα Σπριντ είναι το highlight της καριέρας μου φέτος. Εύχομαι οι επιτυχίες να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα».

Related Articles

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

cars

How F1 moves more sustainably than ever

cars

Ο «πιλότος» της Formula 1 Μπραντ Πιτ στο βρετανικό Grand Prix

cars

Ο Brad Pitt πήγε σε σχολή Formula 1 για την νέα ταινία του

cars

Διαβάστε σήμερα στην Απογευματινή: Περισσότερα λεφτά στην τσέπη με τη νέα φόρμουλα – Κρατήσεις δύο ταxυτήτων για εργαζομένους και συνταξιούχους

cars

F1: Όσα έγιναν στην Τουρκία από πλευράς ελαστικών

cars

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

cars

Αυτή θα είναι η αγωνιστική διαδρομή στο GP Σαουδικής Αραβίας (videos)

cars

Pirelli to continue as Formula 1’s exclusive tyre supplier until 2027

cars