Sergio Perez

Τους τελευταίους μήνες είχαν ακουστεί πολλά για το συγκεκριμένο θέμα αλλά τελικά η Red Bull Racing προχωρά στη δημιουργία νέας αεροδυναμικής σήραγγας.

Ενώ είχε γίνει σίριαλ το που θα κατασκευαστεί αυτή, τελικά θα στηθεί παραπλεύρως των κεντρικών εγκαταστάσεων της πρωταθλήτριας ομάδας της Formula 1, που βρίσκονται στο Milton-Keynes της Αγγλίας.

Οι εργασίες θα αρχίσουν μέσα στο 2024 και έτσι η αυστριακή ομάδα θα μπορέσει να αντικαταστήσει την απαρχαιωμένη σήραγγα που χρησιμοποιεί τώρα και είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του… ‘40!

-

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, εξηγεί: «Με την αεροδυναμική σήραγγα που έχουμε, η οποία είναι σαν λείψανο του Ψυχρού Πολέμου και δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, ειδικά όταν κάνει κρύο – πράγμα που συμβαίνει συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί στο τι δοκιμάζουμε. Και είναι ένας τομέας στον οποίο η ομάδα μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, καθορίζοντας το μονοπάτι της εξέλιξης των μονοθεσίων μας».

«Οι κανονισμοί καθιστούν τις αεροδυναμικές σήραγγες απαραίτητα εργαλεία για το μέλλον, έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής και να επενδύσουμε σε μία νέα αεροδυναμική σήραγγα. Οι κατασκευές θα ξεκινήσουν μέσα στο 2024. Δεν μπορείς να την ενεργοποιήσεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστική σεζόν, πριν το ξεκίνημα της πρέπει να επιλέγεις και να κοινοποιείς στην FIA τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιείς. Το πιθανότερο είναι να δουλέψουμε σε αυτή το μονοθέσιο του 2027».

-