CARSNEWS
F1 & RACES

Αλόνσο: ‘Περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο το 2024’

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Φερνάντο Αλόνσο παραδέχθηκε ότι στοχεύει στην κατάκτηση του τρίτου του πρωταθλήματος της Formula 1 του χρόνου, και για αυτό συνιστά στην Aston Martin ψυχραιμία μετά την πτώση της απόδοσής της στο GP Αυστρίας, καθώς και επιλογές με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης ενός χορηγού στην Ισπανία πριν από το GP του Καναδά, ο Φερνάντο Αλόνσο ρωτήθηκε από τη νεαρή Αλίσια, νικήτρια του διαγωνισμού της εκδήλωσης αυτής, αν βλέπει τον εαυτό του και πάλι πρωταθλητή της Formula 1 τα προσεχή χρόνια.

“Έτσι νομίζω, έτσι νομίζω” απάντησε ο Ισπανός στην Αλίσια, “ελπίζω ότι του χρόνου θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες. Φέτος δεν μπορώ να εγκαταλείψω ακόμα τον τίτλο. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικό δύσκολο, αλλά θα μάχομαι μέχρι τέλους σε περίπτωση που ο Μαξ (Φερστάπεν) έχει δύο εγκαταλείψεις ή ατυχείς στιγμές.

Όμως, του χρόνου θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε τη Red Bull. Πιστεύω ότι για την Aston Martin F1 το φετινό αυτοκίνητο είναι κάτι εντελώς καινούριο, οπότε πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα ακόμη που θα έρθουν το 2024″, πρόσθεσε ο Αλόνσο.

Μετά από τα λόγια του αυτά μεσολάβησε η σημαντική αναβάθμιση της Aston Martin AMR23 που έφερε άλλο ένα βάθρο στον Καναδά, αλλά και η κατακόρυφη πτώση της ανταγωνιστικότητάς της στο GP Αυστρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το πράσινο μονοθέσιο δεν νικήθηκε μόνο από τις αναβαθμισμένες Ferrari και Mercedes, αλλά και από τη ριζικά ανανεωμένη McLaren.

Ο Αλόνσο, που είχε έξι θέσεις στο βάθρο στους οκτώ πρώτους φετινούς αγώνες και παραμένει ο πλησιέστερος αντίπαλος των οδηγών της Red Bull στη βαθμολογία, δεν πιστεύει όμως ότι ο ανταγωνισμός άφησε πίσω οριστικά την Aston.

portrait, action, Red Bull Ring, GP2309a, F1, GP, Austria Fernando Alonso, Aston Martin AMR23
portrait, action, Red Bull Ring, GP2309a, F1, GP, Austria Fernando Alonso, Aston Martin AMR23 ASTON MARTIN F1 MEDIA

“Ίσως η πίστα (της Αυστρίας) δεν ταίριαζε και τόσο στο αυτοκίνητό μας”, είπε. “Η Aston είχε πολλά προβλήματα στην Αυστρία και πέρσι, οπότε ίσως υπάρχουν ομοιότητες με το φετινό αγώνα. Η Haas ήταν επίσης πολύ γρήγορη, νομίζω ότι ήταν στην 6η-7η θέση πέρσι, και ήταν πάλι φέτος ανταγωνιστική.

Οπότε είχε να κάνει λίγο με την πίστα και τις αναβαθμίσεις που έφεραν οι άλλοι εδώ. Όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο πολύ. Έχουμε μια νέα ευκαιρία στο Σίλβερστοουν. Λογικά εκεί θα τα πάμε καλά, είναι μια εκπληκτική πίστα με πολλές γρήγορες στροφές.

Είναι λίγο σαν το ποδόσφαιρο, όπου κάθε διαφορετική Κυριακή κάποιοι δείχνουν να τα πάνε καλά και κάποιοι άλλοι όχι, αλλά μετά όλα μπορούν να αντιστράφουν μέσα σε μία εβδομάδα”, πρόσθεσε ο Ισπανός.

Εξάλλου, ο δις πρωταθλητής συμπλήρωσε ότι η Aston Martin πρέπει να σκέφτεται μακροχρόνια, δηλαδή τι είναι καλύτερο για το 2024 και για το νέο μονοθέσιο που ήδη σχεδιάζεται: “Πρέπει να έχεις πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων, να σκέφτεσαι πιο μακροχρόνια”, είπε συγκεκριμένα.

Την ψυχραιμία του Ισπανού πάντως μοιράστηκε και ο διευθυντής της ομάδας του Σίλβερστοουν, Μάικ Κρακ, λέγοντας: “Έχουμε τη φιλοσοφία να φέρνουμε διαρκώς βελτιώσεις στο αυτοκίνητο. Όμως στους αγώνες που έχουν Sprint (όπως της Αυστρίας) προτιμούμε να είμαστε πιο συντηρητικοί.

Διότι αν χάσεις λίγο την κατεύθυνσή σου, μετά τις πρώτες δοκιμές μπαίνεις σε καθεστώς παρκ φερμέ και χάνεις ενάμισι αγώνα μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έκανες ένα λάθος. Φέραμε εξαρτήματα στον Καναδά που μας βοήθησαν, τώρα πάμε στο Σϊλβερστοουν και στην Ουγγαρία που είναι διαφορετικές πίστες”, τόνισε ο Κρακ.

Related Articles

H Red Bull δεν σκέφτεται την επιστροφή του Vettel

cars

Τρομακτικό ατύχημα στη Formula 1 – Πήρε φωτιά το μονοθέσιο, διακόπηκε ο αγώνας

cars

Alonso jokes about Hamilton’s age: ‘Am not the only one anymore’

Bury

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix Τουρκίας

cars

ΣΟΚ στην F1: Τέλος ο Στάινερ από τη Haas! – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Franz Tost: Η Mercedes πρέπει να χάσει!

cars

Η F1 πιέζει εστιατόρια και club με θέα στη πίστα στο Λας Βέγκας να πλη

cars

A Beginner’s Guide to Formula 1 in the United States of America

cars

F1: Istanbul Park circuit gets new operators to bring back Formula One

cars