CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Η Aston Martin πήγε να χρεωκοπήσει εξαιτίας του Newey

Μπορεί οι ομάδες της Formula 1 να επικεντρώνονται στις μάχες στις πίστες, όμως ενίοτε, κάνουν και συνεργασίες από τις οποίες προκύπτουν πραγματικά διαμάντια!

Τρανταχτό παράδειγμα ήταν η συνεργασία της Red Bull Racing με την Aston Martin, πριν αυτή περάσει στα χέρια του Lawrence Stroll και γίνει αυτόνομη ομάδα στη Formula 1.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Aston Martin Lagonda και της Red Bull Advanced Technologies ήταν η εξωπραγματική Valkyrie. Ένα hypercar που σχεδιάστηκε από τον κορυφαίο σχεδιαστή της Formula 1, Adrian Newey.

-

Μόνο που όπως αποκάλυψε τώρα ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, υπήρχε ένα πρόβλημα. Τότε, προτού ακόμα υπάρξει budget cap στη Formula 1, ο Newey είχε μάθει να δουλεύει με λευκή επιταγή.

Αντίθετα, σε μία αυτοκινητοβιομηχανία και μάλιστα υπό κρίση, αυτό δεν ήταν εφικτό. Και τα κόστη που προέκυψαν για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού hypercar κόντεψαν να χρεωκοπήσουν το βρετανικό brand.

Ο Horner αποκάλυψε: «Ήταν μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, γιατί η συνεργασία με έναν κατασκευαστή, ακόμα και μικρό όπως η Aston, βασίζεται πλήρως στα κόστη. Ο Adrian Newey κατά πάσα πιθανότητά δεν ξέρει καν που είναι το οικονομικό μας τμήμα. Δημιούργησε ένα απίστευτο, απίστευτο αυτοκίνητο, που όμως παραλίγο να χρεωκοπήσει την Aston Martin. Όμως είναι ένα αυτοκίνητο-διαμάντι».

-

«Πήραμε και πολλά μαθήματα από αυτή τη συνεργασία. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο σετ κανονισμών στη Formula 1, στα αυτοκίνητα δρόμου δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, μάθαμε λοιπόν πολλά από αυτή την πλευρά. Ήταν μία ενδιαφέρουσα άσκηση από την οποίο το δικό μας εμπλεκόμενο τμήμα, Red Bull Advanced Technologies, έμαθε πάρα πολλά που νομίζω θα μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Related Articles

Oι πρώτες εικόνες της νέας Red Bull RB20 (vid)

cars

Νόρις: «Είναι τρελό αυτό που συνέβη, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα»

cars

Έκθεση: Η Apple εξετάζει να κάνει τεράστια προσφορά για παγκόσμια δικαιώματα ροής της Formula 1

cars

Πρώην σχεδιαστής F1 τιμάει την McLaren M1A

cars

Διαβάστε σήμερα στην Απογευματινή: Περισσότερα λεφτά στην τσέπη με τη νέα φόρμουλα – Κρατήσεις δύο ταxυτήτων για εργαζομένους και συνταξιούχους

cars

H πρόβλεψη του Φερστάπεν για την τελευταία σεζόν του Χάμιλτον στη Mercedes

cars

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

cars

Ματαιώθηκε, δεν αναβλήθηκε το Grand Prix του Μονακό!

cars

«Βόμβα» στην F1: Νέα στοιχεία για την απρεπή συμπεριφορά του Χόρνερ!

cars