CARSNEWS
F1 & RACES

H πρόβλεψη του Φερστάπεν για την τελευταία σεζόν του Χάμιλτον στη Mercedes

O παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έκανε τη δική του αναφορά στην απόφαση του μεγάλου του αντιπάλου να αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG.

Από εκεί που δεν το περίμενε κανένας η φετινή «Silly Season» της Formula 1 τινάχθηκε στον αέρα. Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως από το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον θα γίνει οδηγός της, προκαλώντας τεράστιο σοκ σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως έπειτα από 11 χρόνια, ο Βρετανός θα αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG με την οποία έχει κατακτήσει έξι παγκόσμιους τίτλους στη Formula 1. Όσο για τη θέση του στη γερμανική ομάδα, αρκετοί είναι οι μνηστήρες που θα τη διεκδικήσουν.

Για την κίνηση του Χάμιλτον ρωτήθηκε και ο Μαξ Φερστάπεν μετά από την παρουσίαση της νέας Red Bull RB20. O Ολλανδός ανέφερε σχετικά: «Φαίνεται πως η είδηση διέρρευσε με κάποιο τρόπο και έπρεπε να το ανακοινώσουν διότι κάτι τόσο τεράστιο τόσο νωρίς στη σεζόν θα έκανε την κατάσταση άβολη εντός της Mercedes. Όσες επιτυχίες κι αν είχες με την ομάδα, δεν γίνεται να συμπεριλαμβάνεσαι στα πάντα. Για τον Χάμιλτον δεν είναι σοκ το ότι πάει στη Ferrari».

BREAKING: Lewis Hamilton to join Ferrari in 2025!#F1 @LewisHamilton @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/M5QrB5pM8G

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Ο Φερστάπεν σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει πως υπάρχει η οποιαδήποτε ρήξη στις σχέσεις του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με τους ανθρώπους της Mercedes. Αντιθέτως, πιστεύει πως θα στηρίξουν τον Βρετανό μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Σίγουρα έχει φοβερή σχέση με όλους εντός της ομάδας, ειδικά με τον Τότο Βολφ. Σίγουρα όμως κάποια στιγμή ο Βολφ θα του πει: “συγγνώμη, μπορεί μαζί να γνωρίσαμε μεγάλες επιτυχίες, αλλά δεν μπορείς να παίρνεις μέρος σε ορισμένες συναντήσεις μας”. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στη Formula 1 αλλά είναι παράξενο, όμως είμαστε όλοι επαγγελματίες ώστε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έγιναν ξαφνικά εχθροί ο Χάμιλτον με την ομάδα. Έχει κατακτήσει πολλά σπουδαία πράγματα και η ομάδα ακόμη τον στηρίζει, απλά μετά από ένα σημείο δεν θα μπορεί να μαθαίνει ορισμένα πράγματα. Όταν όμως καθίσει στο μονοθέσιο, η ομάδα θα τον στηρίξει με όλα της τα όπλα για να κερδίσουν αγώνες μαζί», πρόσθεσε.

Your 2025 line-up for Scuderia Ferrari! 🤯🤩#F1 @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/EUBpsTnVue

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

F1: Θα μπουν καλύμματα στους πίσω τροχούς;

cars

Ο 62χρονος ισπανός πρωταθλητής κέρδισε για 4η φορά

cars

Η Goldman Sachs ανέλαβε να βοηθήσει τη Formula 1

cars

Θα μείνει στη McLaren o Carlos Sainz;

cars

Pirelli: Pre-F1 events no help in preventing repeat of Qatar tyre woes

cars

Our verdict on F1’s proposed new points system

cars

Formula 1: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του GP του Μπαχρέιν

cars

«Ο Schumacher σήμερα…»

cars

Η αξία των 10 ομάδων της Formula 1 – ‘Καρώ σημαία’ για τη Ferrari

cars