CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Και οι 10 ομάδες της στην F1 Academy

Όλες οι ομάδες της Formula 1 θα συμμετέχουν στην F1 Academy, στο πρωτάθλημα των νεαρών κοριτσιών του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αρχίζει το 2024.

Επτά αγώνες, δεκαπέντε ομάδες, δεκαπέντε οδηγοί και ανάμεσά τους οι κορυφαίες ομάδες. Οι ακαδημίες της Formula 1 είναι γεγονός και πλέον το πρότζεκτ θα είναι πλήρως οργανωμένο από το 2024. Μάλιστα, τουλάχιστον ένα Grand Prix θα συμπίπτει με ένα της F1.

Τα Grand Prix:

1ος γύρος: Σπίλμπεργκ – Αυστρία 28-29 Απριλίου

2ος γύρος: Βαλένθια – Ισπανία 05-07 Μαΐου (Η F1 θα βρίσκεται στο Μαϊάμι 03-05/05)

3ος γύρος: Βαρκελώνη – Ισπανία 19-21 Μαΐου (Η F1 θα βρίσκεται στην Ίμολα 17-19/05)

4ος γύρος: Ζάντβουρτ – Ολλανδία 23-25 Ιουνίου (Η F1 θα βρίσκεται στο Μονακό 24-26/06)

5ος γύρος: Μόντσα – Ιταλία 07-09 Ιουλίου (Η F1 θα βρίσκεται στο Σίλβερστοουν 05-07/07)

6ος γύρος: Λε Καστελέ – Γαλλία 29-30 Ιουλίου (Η F1 θα βρίσκεται στο Βέλγιο 26-28/07)

7ος γύρος: Όστιν – Η.Π.Α. 20-22 Οκτωβρίου (Η F1 θα βρίσκεται και αυτή στο Όστιν από την 18η μέχρι την 10η Οκτώβρη και μεταξύ 25-27/10 θα είναι στο Μεξικό)

Οι ομάδες:

Όπως γνωστοποιήθηκε, ανάμεσα στις 15 ομάδες που θα αγωνιστούν στην F1 Academy, θα είναι και οι κορυφαίες της Formula 1. Δηλαδή: Red Bull, Mercedes, Ferrari, Aston Martin, McLaren, Alfa Romeo, Haas, Alpine, Alpha Tauri και Williams.

Πέρα από αυτές όμως, οι αρχικές ομάδες ήταν ακαδημίες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επομένως, οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι εξής: ART Grand Prix, Campos Racing, MP Motorsport, PREMA Racing, Rodin Carlin.

Η κάθε ομάδα θα “προσφέρει” από ένα μονοθέσιο στο grid, άρα μονάχα μία οδηγός θα εκπροσωπεί τον κάθε κατασκευαστή.

Το μονοθέσιο:

Πρόκειται για αυτοκίνητα που θα απαρτίζονται από τυποποιημένο σασί, συγκρίσιμο με κατηγορίες εισαγωγικού επιπέδου, με τούρμπο τετρακίνητο κινητήρα, με ιπποδύναμη τάξεως 165 ίππων, ενώ η Pirelli θα τα “ντύνει” με ελαστικά 13 ιντσών.

Η ευκαιρία

Το μπάτζετ θα φτάνει τις 150 χιλιάδες, άρα οι απολαβές της κάθε αθλήτριας θα ξεκινούν από αυτό το ποσό (θεωρείται το κατώτατο). Επιπλέον, η Formula 1 θα συνεισφέρει σε αυτό το project 2.25 εκατομμύρια. Η ευκαιρία κατά κύριο λόγο όμως, δεν είναι αυτή.

Η F1 Academy θα παρέχει ολοκληρωμένη προετοιμασία για τις επίδοξες οδηγούς. Θα μάθουν να προετοιμάζονται φυσικά, τεχνικά και ψυχολογικά, δίπλα σε καταξιωμένους και έμπειρους βετεράνους οδηγούς/μηχανικούς. Σημαντικά τεστ και χρόνοι πίστας θα πραγματοποιούνται για να επιτυγχάνουν την ανάπτυξη των πιλότων.

Αυτό βέβαια, κάνει πιο δυνατό το ενδεχόμενο για την “αναρύχηση” σε υψηλότερα πρωταθλήματα, όπως το W Series (γυναικείο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, Formula), Formula 3, Formula 2 και γιατί όχι… στην Formula 1.

Η Σούζι Βολφ, σύζηγος του Τότο Βολφ (επικεφαλής μηχανικός της Mercedes – F1), είναι η Διευθύνων Σύμβουλος της F1 Academy και “ομολόγησε” πως η έναρξη αυτού του πρωταθλήματος «θα αποτελέσει σημείο αναφοράς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Αυτό είναι σημείο αναφοράς. Μαζί θα εμπνεύσουμε μία νέα γενιά κοριτσιών να συνειδητοποιήσει την ευκαιρία, εκτός και εντός πίστας, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Σε δηλώσεις υπερηφάνειας προχώρησε και ο Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική στιγμή, αφού δείχνει το αντίκτυπο που έχει η F1 Academy, αλλά και την υποστήριξη που δέχεται το project από την κοινωνία της Formula 1».//ΓΚ

Related Articles

Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)

cars

Δωρεάν πελατειακά σασί στη Formula 1;

cars

Ο Αλόνσο «τα βάζει» με τη McLaren

cars

Τη νίκη ο «Super Max», τις εντυπώσεις ο Νόρις και οι… ανανεωμένες McLaren!

cars

Former F1 host nation takes first step to return with new circuit

Bury

Η Alfa Romeo F1 τιμά την 33 Stradale με ειδικό livery στη Μόντσα (photos)

cars

Κατά των νέων κανονισμών της F1 o Adrian Newey

cars

Οι ομάδες απέρριψαν δύο λύσεις για το GP Κίνας

cars

Δεν έκανε το τεστ κορωνοϊού ο Hamilton

cars