CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Αλόνσο «τα βάζει» με τη McLaren

Ο Ισπανός οδηγός δεν βλέπει με καλό μάτι την αγωνιστική αναγέννηση της πρώην ομάδας του και στηρίζει την προσπάθεια της Aston Martin.

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, η Aston Martin δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η εξέλιξη της AMR23 ήταν κατώτερη του ανταγωνισμού, κάτι που την έχει ρίξει στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η μεγάλη βελτίωση της McLaren την καθιστά πλέον φαβορί για να κατακτήσει την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές. Στο πλαίσιο του Grand Prix ΗΠΑ, ο Αλόνσο ρωτήθηκε για την πτώση της απόδοσης της Aston Martin και τη μάχη με τη McLaren.

«Ξέρετε, τον περασμένο χειμώνα αυτό που έκανε η ομάδα από το 2022 στο 2023, ελπίζω να το κάνουμε και την επόμενη χρονιά. Αν του χρόνου είμαστε όσο δυνατοί ήμασταν εφέτος, θα είμαι χαρούμενος. Είναι λογικό η McLaren και κάποιες άλλες ομάδες να κάνουν μεγάλα βήματα βελτίωσης. Μπορεί να απογοητεύεστε όταν βλέπετε τα τελευταία μας αποτελέσματα, όμως δεν βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα», ανέφερε.

Παρά το γεγονός πως δύσκολα η Aston Martin θα παραμείνει τέταρτη στη βαθμολογία, ο Αλόνσο θέλησε να υποβαθμίσει κι άλλο τη φετινή επίδοση της McLaren: «Είμαι πολύ περήφανος για τη φετινή σεζόν. Έχουμε 197 βαθμούς περισσότερους απ’ ότι πέρυσι την ίδια περίοδο. Αν ρωτήσετε κάποιον στο paddock ποια ομάδα έχει έως τώρα την καλύτερη σεζόν, κατά 99% θα σου πουν η McLaren. Στην πραγματικότητα όμως η Aston Martin έχει καλύτερη σεζόν από τη McLaren γιατί είμαστε μπροστά. Το τι γίνεται στον τελευταίο αγώνα μετράει όμως. Η McLaren ήταν καλύτερη από εμάς εφέτος στην εξέλιξη του μονοθεσίου αλλά το 2024 τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά».

Στο Grand Prix ΗΠΑ, η Aston Martin παρουσίασε ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για την AMR23. Πιθανότατα πρόκειται για την τελευταία αναβάθμιση της σεζόν. Όμως στις κατατακτήριες δοκιμές, ήταν η πρώτη φορά φέτος που και οι δύο οδηγοί της αποκλείστηκαν στο Q1! Και στο Sprint δεν πήραν βαθμούς, με αποτέλεσμα το προβάδισμα έναντι της McLaren να έχει μειωθεί στους 6 πόντους.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Related Articles

Οι γυναίκες στη Formula 1!

cars

F1 – Η τρελή ιδέα που υπερασπίζονται και πρωταθλητές

cars

“Άνθρακας” ο δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ που θέλει

cars

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

cars

Έκθεση για τον Schumacher στο Μουσείο της Ferrari!

cars

Ηρέμησε ο Russell, δεν κατηγορεί πλέον τον Bottas για τη σύγκρουσή τους

cars

Απών και στα Grand Prix του Μπαχρέιν ο Binotto

cars

O Βολφ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου

cars

F1 sprint race: What are the rules? What is the new 2024 format?

Bury