CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Κυρίαρχος ο “Βασιλιάς” Μαξ Φερστάπεν στη Σαγκάη, έκανε το 1-2 η Red Bull με Πέρεζ!

Mετά τον… περίπατό του στο Sprint της Σαγκάης, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και κατέκτησε και την pole position για το αυριανό (21//04, 10:00) GP της Κίνας, 5ο φετινό αγώνα της Formula 1 και με τον Σέρτζιο Πέρεζ έναν το 1-2 της Red Bull Racing για την 100ή πολ ποζίσιον της ιστορίας της ομάδας του Μίλτον Κινς. Ο Ολλανδός πρωταθλητής ήταν σχεδόν 0,4” ταχύτερος του Πέρεζ και μισό δευτερόλεπτο του Φερνάντο Αλόνσο, σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε των κατατακτήριων στη Σαγκάη όπου έξι οδηγοί εναλλάχθηκαν κατά σειρά στη 2η θέση.

Formula 1: “Βασιλιάς” στο Grand Prix της Σαγκάης ο Φερστάπεν, ταχύτερος των McLaren και Ferrari o Αλόνσο

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν για μία ακόμα φορά ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο (1:33.660) και εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του Grid στον αυριανό (21/4, 10:00) αγώνα, ενώ δίπλα του θα εκκινήσει ο ομόσταυλός του, Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ταχύτερή του προσπάθεια σε χρόνο 1:33.982.

Αυτή είναι η ιστορική pole νούμερο 100 για την ομάδα της Red Bull, ενώ από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει το αυριανό Grand Prix o Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin. Οι McLaren των Νόρις και Πιάστρι συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Στην 6η και 7η θέση οι Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ, ενώ απογοήτευσαν οι Mercedes, αφού ο Ράσελ έμεινε 8ος και ο Χάμιλτον , o οποίος παρότι τερμάτισε 2ος λίγες ώρες νωρίτερα στον αγώνα Sprint, αποκλείστηκε από το Q1 και θα αρκεστεί το να εκκινήσει από τη 18η θέση!





Το Q1 ξεκίνησε στην πίστα της Σανγκάης, με τον Φερστάπεν να βρίσκει ρυθμό από το ξεκίνημα, έχοντας τον ταχύτερο χρόνο, και με τη μεγάλη έκπληξη να έρχεται από τον Χάμιλτον, ο οποίος παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Sprint, έμεινε 18ος και αποκλείστηκε, μαζί με τους ΖουΜάγκνουσενΤσουνόντα και Σάρτζεντ. Οριακά τη… γλύτωσε ο Πέρεζ, όντας 15ος και μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον Ζου.

Ο Φερστάπεν παρέμεινε ταχύτερος και στο Q2, με τον Σάινθ να έχει έξοδο στην τελευταία στροφή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία και τη διακοπή, με 6:44 να απομένουν για το τέλος. Ο Ισπανός επέστρεψε στην πίστα και η δράση συνεχίστηκε μετά από λίγο, ενώ οι ΣτρολΡικιάρντοΟκόνΆλμπον και Γκασλί έμειναν εκτός με την ολοκλήρωσή της.

formula1katataksi

Τέλος, στο Q3, ο Φερστάπεν δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, κάνοντας με σχετική άνεση το 5 στα 5 στις φετινές pole positions, αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταυλό του, Πέρεζ, και τρίτο τον Αλόνσο.

Related Articles

GP Μεξικού: Ξεσήκωσε το κοινό ο Perez στο FP3 (vids)

cars

Ricciardo’s broken hand ‘a lot worse than it first seemed’

cars

Φόρμουλα 1: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στην αυλαία του Μπαχρέιν

cars

Formula 1: Για πάντα στη Ferrari o Leclerc -Yπέγραψε νέο συμβόλαιο!

cars

Μπραντ Πιτ: Έγινε για λίγο πιλότος της Formula 1

cars

New F1 Manager game lets you create your own team

cars

Οι οδηγοί θέλουν άμεση λύση για τα όρια πίστας

cars

Formula 1: Στη Ferrari τρίβουν τα χέρια τους για το συμβόλαιο του Leclerc

cars

Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα της νέας Ferrari

cars