Charles Leclerc

H Scuderia Ferrari και ο Charles Leclerc έφτασαν σε συμφωνία για την πολυετή ανανέωση του συμβολαίου συνεργασίας τους!

Η επιθυμία της ιταλικής ομάδας να κρατήσει το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο ήταν δεδομένη και την ίδια ώρα, ο Μονεγάσκος δήλωνε ακόμα την αγάπη του για αυτή αλλά και την πίστη για ένα πιο επιτυχημένο αύριο.

-

Αυτά οδήγησαν στην επέκταση της συνεργασίας τους, η οποία είναι πολυετής αν και δεν ανακοινώθηκαν οι σχετικές λεπτομέρειες. Ούτε φυσικά η αύξηση που λογικά θα πήρε στο συμβόλαιό του.

O Leclerc είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω πως θα φοράω την αγωνιστική φόρμα της Scuderia Ferrari για πολλές σεζόν ακόμα. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα, ήταν το όνειρό μου απ’ όταν ήμουν 3 ετών, όταν έβλεπα το Grand Prix του Monaco από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου στη στροφή Saint Devote, και ήθελα να βλέπω τα κόκκινα αυτοκίνητα. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου απ’ όταν εντάχθηκα στην Ακαδημία της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, μαχόμενοι στα εύκολα και τα δύσκολα την τελευταία πενταετία».

-

Ο Μονεγάσκος πρόσθεσε: «Πιστεύω όμως πως τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. Το όνειρό μου εξακολουθεί να είναι να κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που θα έχουμε μπροστά μας, θα απολαύσουμε σπουδαίες στιγμές και θα κάνουμε τους υποστηρικτές μας χαρούμενους».

Σε 103 GP ως οδηγός της Ferrari, o Leclerc έχει πανηγυρίσει 5 νίκες, 23 pole positions (όσες και ο Niki Lauda), 30 βάθρα ενώ έχει σημειώσει 7 φορές τον ταχύτερο γύρο.

Μένει να δούμε αν η Ferrari θα επεκτείνει το συμβόλαιο και του Carlos Sainz Jr, που επίσης λήγει φέτος.