CARSNEWS
F1 & RACES

Ferrari και Λεκλέρ υπέγραψαν νέο πολυετές συμβόλαιο – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε τη νέα της συμφωνία με τον Σαρλ Λεκλέρ, που θα κρατήσει τον Μονεγάσκο στο Μαρανέλο πέραν του 2024 και για “αρκετά ακόμη χρόνια” σύμφωνα με την ιταλική ομάδα.

Το νέο συμβόλαιο του Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia ήταν θέμα χρόνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν από το Μαρανέλο τους τελευταίους δύο μήνες. Η στιγμή της ανακοίνωσης ήρθε σήμερα (25/1), και παρότι δεν διευκρινίστηκε η διάρκεια της συμφωνίας πιστεύεται ότι είναι πενταετής, δηλαδή εκτείνεται μέχρι το τέλος της σεζόν του 2029. Ο 26χρονος Μονεγάσκος έκανε το ντεμπούτο του με τη Scuderia το 2019, μετά από μια προπαρασκευαστική σεζόν που πέρασε το 2018 με την Alfa Romeo F1, και με τη νίκη του το ‘19 στο GP Βελγίου έγινε ο νεαρότερος οδηγός της ιστορίας που έχει κερδίσει αγώνα της Formula 1 με μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας.

Αμέσως μετά τη νίκη του στο Σπα, ο Λεκλέρ κέρδισε και μέσα στη Μόντσα αμυνόμενος στις λυσσαλέε επιθέσεις του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, κι έτσι κέρδισε αμέσως περίοπτη θέση στις καρδιές των τιφόζι – μαζί, φυσικά, με την εμπιστοσύνη της Scuderia να δομήσει πάνω του το μέλλον της.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Μονεγάσκος κέρδισε μόνο 3 GP ακόμη, όλα το 2022, πριν η Red Bull πάρει τα σκήπτρα και κυριαρχήσει στη Formula 1. Ωστόσο, δίπλα στις 5 νίκες του ο Λεκλέρ έχει και 23 πολ ποζίσιον, όλες με το Cavallino, που πείθουν διαρκώς τους τιφόζι πως έχει την ταχύτητα να γίνει πρωταθλητής όταν θα αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Related Articles

F1 GP Μπαχρέιν: Απάντησε στο FP3 ο Verstappen

cars

Η ημερομηνία αποκαλυπτηρίων της νέας Renault

cars

F1: Στο κυνήγι του Lewis!

cars

F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell παίρνει το Sprint της Βραζιλίας!

cars

Επίσημο: Στη Racing Point Force India o Stroll

cars

Formula 1 Nico Hulkenberg: 25 πράγματα που δεν ήξερες ενώ δηλώνει πανέτοιμος για τη νέα σεζόν

cars

Οι αγώνες που έκαναν τον Hamilton να ερωτευτεί την F1 (video)

cars

Αστέρας του Indycar στο στόχαστρο ομάδων της F1

cars

Alonso – “Στην Ουγγαρία θα είμαστε ανταγωνιστικοί”

cars