CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Λεκλέρ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ferrari (vid)

Ο Μονεγάσκος οδηγός επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Scuderia και στοχεύει σε τίτλο.

Όπως αναμενόταν, ο Σαρλ Λεκλέρ έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari, το οποίο είναι πολυετές αν και δεν διέρρευσε η ακριβής διάρκειά του.

Ο Μονεγάσκος δεσμευόταν έως το τέλος της σεζόν και ήταν κοινό μυστικό πως και οι δύο πλευρές ήθελαν να συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 2019.

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) January 25, 2024

Ο Λεκλέρ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω πως θα φοράω την αγωνιστική φόρμα της Scuderia Ferrari για πολλές σεζόν ακόμα. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα, ήταν το όνειρό μου απ’ όταν ήμουν 3 ετών, όταν έβλεπα το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου στη στροφή Σεν Ντεβό. Πάντα ήθελα να βλέπω τα κόκκινα αυτοκίνητα. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου απ’ όταν εντάχθηκα στην Ακαδημία της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, μαχόμενοι στα εύκολα και τα δύσκολα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιστεύω όμως πως τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. Το όνειρό μου εξακολουθεί να είναι να κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που θα έχουμε μπροστά μας, θα απολαύσουμε σπουδαίες στιγμές και θα κάνουμε τους υποστηρικτές μας χαρούμενους».

Ο Λεκλέρ έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Ferrari το 2021, επικρατώντας στα Grand Prix Βελγίου και Ιταλίας. Πρόσθεσε άλλες 3 νίκες στο ενεργητικό του το 2022 όταν και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία.

SIGNED, SEALED, DELIVERED! 👊 @ScuderiaFerrari and @Charles_Leclerc’s contract extension is confirmed! 🎉 pic.twitter.com/0wTLwBYY9t

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) January 25, 2024

Ο 26χρονος είναι ήδη δεύτερος στη λίστα των οδηγών με τις περισσότερες pole positions με κόκκινο μονοθέσιο, καθώς έχει 23 – όσες και ο Νίκι Λάουντα. Μόνο ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει περισσότερες.

Στους 103 αγώνες που έχει λάβει μέρος με τη Ferrari, o Λεκλέρ έχει ανέβει 30 φορές στο βάθρο, έχει σημειώσει 7 φορές τον ταχύτερο γύρο κι έχει μαζέψει 1035 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Related Articles

New update from Red Bull in Formula 1 leads changes in the Japanese Grand Prix.

cars

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για όσα συγκλονιστικά έγιναν στο Μπαχρέιν

cars

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)

cars

F1: Ακυρώνεται το κινεζικό GP του 2023

cars

Θα τρέξει ξανά σε ράλι ο Bottas

cars

Πισωγύρισμα για τη Red Bull: Μένει πίσω στον τεχνολογικό αγώνα του 2026

cars

Ο πραγματικός λόγος απόρριψης της Andretti Cadillac από την F1

cars

Ο Χάμιλτον ελπίζει να εμπνεύσει τα παιδιά όπως ο Σένα, με το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

cars