CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Ο Φερστάπεν νικητής του sprint της Κίνας με… συνοπτικές διαδικασίες!

Ο πρώτος αγώνας sprint της φετινής σεζόν στη Formula 1 δεν θα μπορούσε να μην έχει νικητή τον Μαξ Φερστάπεν. Σε στεγνές συνθήκες σε αντίθεση με τις κατατακτήριες δοκιμές του sprint, η Red Bull ήταν με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο, με τον Ολλανδό να χρειάζεται τέσσερις γύρους προκειμένου να “ξεμπλέξει” με τους Αλόνσο και Χάμιλτον που εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Νόρις στην πρώτη στροφή και βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα. Αυτή ήταν και η όγδοη νίκη σε αγώνα sprint για τον Φερστάπεν.

Ο Βρετανός της Mercedes παραπονιόταν για την απόδοση του μονοθεσίου του στις αργές στροφές, όμως κατάφερε να βρεθεί σχετικά εύκολα στη δεύτερη θέση. Έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον poleman Λάντο Νόρις ο οποίος πάτησε ελάχιστα σε βρεγμένο κομμάτι και από πρώτος βρέθηκε… έβδομος.

Στην τρίτη θέση ο Σέρχιο Πέρεζ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σκληρή μάχη του Αλόνσο με τον Σάινθ περνώντας και τους δύο Ισπανούς, σε ένα χρονικό διάστημα μάλιστα που πιεζόταν αρκετά από τον Σαρλ Λεκλέρ. 

Εντυπωσιακό τρενάκι για την τρίτη θέση, Αλόνσο και Σάινθ αλληλοεξουδετερώθηκαν με τον Πέρεζ να βγαίνει κερδισμένος

Η μάχη των δύο Ισπανών για την τρίτη θέση τελικά έθεσε νοκ-άουτ τον Ισπανό της Aston Martin ο οποίος πήγε να ανακτήσει “βρώμικα” τη θέση του από τον συμπατριώτη του της Ferrari τον οποίο πέταξε εκτός πίστας. Οι δυο τους αλληλοεξουδετερώθηκαν (κλατάρισμα ο Αλόνσο και εγκατάλειψη) και ο Πέρεζ είπε “gracias”. 

Ο Σάινθ λίγο έλειψε στην αμέσως επόμενη στροφή να βγάλει εκτός και τον teammate του Σαρλ Λεκλέρ όμως στην πρώτη στροφή της πίστας άνοιξε ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο τη γραμμή του και ο Μονεγάσκος πέρασε, διασχίζοντας την καρό σημαία στην τέταρτη θέση. 

Το συμπέρασμα του sprint δείχνει πως η Red Bull είναι αρκετά μπροστά. Από τη στιγμή που ο Φερστάπεν βρήκε τις κατάλληλες ρυθμίσεις του κινητήρα του (πιέστηκε αρκετά από τον Σάινθ στους πρώτους τρεις γύρους), ξέφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Αντίθετα οι μάχες πίσω από τον Ολλανδό αναμένονται πολύ πιο συναρπαστικές.

Related Articles

Formula 1: Ο Φερστάπεν επέστρεψε στις νίκες στην Σουζούκα

Bury

Μένουν στην F1 Mercedes και Wolff;

cars

Formula 1: Το καλεντάρι του 2025

cars

Τέλος ο επικεφαλής αεροδυναμικής της McLaren

cars

F1: Έρχεται η AlphaTauri;

cars

Ο Brawn περιγράφει τον εφιάλτη πριν την αναβολή του GP Αυστραλίας

cars

Formula 1: Νίκη και πάλι για Μαξ Φερστάπεν στην Ολλανδία, στη δεύτερη θέση ο Φερνάντο Αλόνσο

cars

Formula 1: Πόσο αξίζει η κάθε μία από τις 10 ομάδες

cars

Τα νέα της πιάτσας, 397…

cars