CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1 – Πόση βενζίνη έκαψαν τα μονοθέσια, πόσα χιλιόμετρα έγραψαν στο κοντέρ τους

Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Verstappen να πανηγυρίζει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και τη Formula 1 να καταγράφει νέα ρεκόρ σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Αν αξίζει να κρατήσει κάποιος στη μνήμη του το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, προφανώς δεν είναι για τις ομηρικές μάχες που έδωσαν οι πρωταγωνιστές τους, αλλά για τα ασύλληπτα ρεκόρ τα οποία παρήγαγε η απόλυτη κυριαρχία της Red Bull Racing και του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή M. Verstappen.

Ο Ολλανδός πραγματοποίησε έναν υγιεινό περίπατο καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ανεβαίνοντας 20 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και καταρρίπτοντας με την απόδοσή του κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Formula 1

-

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι, εξίσου εντυπωσιακοί αριθμοί που παρήγαγε το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και δεν σχετίζονται με τα καμώματα του M. Verstappen εντός και εκτός πίστας.

Οι αριθμοί αυτοί δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που κατά καιρούς απασχολούν τους φίλους της Formula 1, όπως για παράδειγμα πόσα χιλιόμετρα διανύουν τα μονοθέσια κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής σεζόν, πόσα ελαστικά χρησιμοποιούν και ποια είναι η ποσότητα καυσίμου που καταναλώνουν.

Formula 1

Ειδικότερα, ο πιλότος ο οποίος εργάστηκε περισσότερο απ’ όλους μέσα στο 2024 διανύοντας 16.862 χιλιόμετρα με το μονοθέσιό του ήταν ο Carlos Sainz. Αθροιστικά, οι πιλότοι διήνυσαν 450.000 χιλιόμετρα την περσινή σεζόν στα 22 Grand Prix που πραγματοποιήθηκαν.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των ελαστικών που χρειάστηκαν οι 10 ομάδες ώστε να ολοκληρώσουν τη χρονιά, ξεπερνώντας τα 20.000.

Για το τέλος αφήσαμε τα καύσιμα. Με δεδομένο ότι τα μονοθέσια της Formula 1 χρειάζονται περίπου 110 κιλά καυσίμου για να ολοκληρώσουν έναν αγώνα χωρίς να συνυπολογίζει την ποσότητα με την οποία τροφοδοτούνται κατά τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές, την περσινή σεζόν «έκαψαν» ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν 115.000 λίτρα καυσίμου.

-

Formula 1

Φυσικά στους παραπάνω αριθμούς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα ελαστικά, τα καύσιμα ή ακόμα και τα χιλιόμετρα που απαιτούνται ώστε οι ομάδες και το προσωπικό τους να ολοκληρώσει τη μαραθώνια σεζόν των 22 Grand Prix, ταξιδεύοντας με κάθε μέσο από τη μία γωνιά του πλανήτη στην άλλη.

Ναι, η Formula 1 αποτελεί την κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, απέχει ωστόσο από το να χαρακτηριστεί ως η πλέον φιλική στον μεγάλο οικοδεσπότη της, τον πλανήτη γη.

Related Articles

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

cars

Formula 1: Ανακοινώθηκε η επίσημη λίστα των ομάδων του 2024 με νέα ονόματα αλλά και… παραμονές

cars

Telecompaper

cars

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Σιγκαπούρης

cars

Δεν περίμενε το «κάρφωμα» του Verstappen η FIA

cars

F1 GP Αυστρίας: Verstappen-Hamilton σημειώσατε Χ (videos)

cars

Η περιουσία των $16 δισ. του Ράτκλιφ για την αγορά της Γιουνάιτεντ μπορεί να μην είναι αρκετή

cars

Formula 1: Αλλαγή ελαστικών σε 1,8 δλ. – Nέο ρεκόρ ταχύτερου pit stop (+video)

cars

H τελική κατάταξη του GP Αυστρίας και οι νέες βαθμολογίες της F1

cars