Piastri win sprint sjootout

O Piastri και ο Norris χάλασαν τα σχέδια του Verstappen που ήθελε να επικρατήσει στο sprint shootout. Οι δύο πιλότοι της McLaren έκαναν το 1-2 με τον ολλανδό να μένει τρίτος.

Η διαδικασία του Sprint Shootout άρχισε με εικοσάλεπτη καθυστέρηση λόγω του προβλήματος που εντοπίστηκε την Παρασκευή με τη φθορά των ελαστικών. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μειώσουν τα κερμπ στις στροφές 11 και 12, ώστε να αποφευχθούν σκισίματα στα ελαστικά. Αυτό άλλαξε και τα όρια της πίστας, γι αυτό έδωσαν ένα δεκάλεπτο ελεύθερων δοκιμών στους πιλότους ώστε να δουν τα νέα δεδομένα.

Ο Max Verstappen που είχε πανηγυρίσει τη 10η φετινή pole position την Παρασκευή, ήθελε να προσθέσει άλλη μία επικράτηση τη φετινή σεζόν, λίγες ώρες πριν τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου (χρειάζεται μόλις την 6η θέση στον αγώνα sprint που ακολουθεί).

-

H πρώτη περίοδος του Sprint Shootout δεν έκρυβε εκπλήξεις. Είχαμε αρκετούς γύρους που σβήστηκαν λόγω υπέρβασης ορίων της πίστας αλλά στο τέλος οι συνηθισμένη 5άδα έμεινε εκτός. Ο Stroll που δεν έχει καταφέρει τη φετινή σεζόν να βρει ρυθμό. ο Tsunoda, o Magnussen, o Sargeant και η έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Albon. Ταχύτερος όλων με τη μέση γόμα (αυτή ήταν η υποχρεωτική επιλογή όλων) ήταν ο Russel.

-

Και στο SQ2 η υποχρεωτική επιλογή γόμας ήταν η μέση. Η διαδικασία άρχισε με γύρους να σβήνονται (Hamilton, Leclerc) και τις δύο Red Bull να κάνουν από ένα γρήγορο γύρο και να μπαίνουν στα pits. Ο Perez βλέποντας ότι είχε πέσει 7ος επέστρεψε στην πίστα, όχι όμως και οι Norris, Verstappen που ήταν οι ταχύτεροι ως εκείνη την ώρα. Ο Perez κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στη δεκάδα, όχι όμως και ο Hamilton που είδε άλλον έναν γύρο του να σβήνεται και έμεινε στην 12η θέση. Εκτός δεκάδας βρέθηκαν και οι Gasly, Bottas, Lawson, Zhou.

Στην τρίτη και τελευταία περίοδο ο Verstappen είδε το γρήγορο χρόνο του και οι δύο McLaren το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Piastri ήταν ο ταχύτερος όλων με τον Norris να τον ακολουθεί.

-