Suzuka

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για το μαγικό κόσμο της Formula 1, με ένα Grand Prix που είναι παραδοσιακά συναρπαστικό – πόσο μάλλον υπό βροχή!

Ο αγώνας της Ιαπωνίας αποτελεί την τέταρτη στάση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και είναι πολύ πιθανό να είναι ο πρώτος φετινός όπου ο καιρός μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα!

Αναμένεται λοιπόν βροχή το επόμενο τριήμερο, στο πλαίσιο ενός αγώνα που θυμίζουμε πως παραδοσιακά λάμβανε χώρα Φθινόπωρο και φέτος έχει νέα θέση στο καλεντάρι της Formula 1.

-

Την Παρασκευή όπου διεξάγονται οι δύο πρώτοι περίοδοι ελεύθερων δοκιμών, η πιθανότητα βροχής είναι στο 40%. Το πρωί στο FP1 αναμένεται συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες, με την πιθανότητα βροχής να αυξάνεται όσο περνάει η ώρα.

Το Σάββατο που έχουμε την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και φυσικά τη μάχη της pole position, οι πιθανότητες βροχόπτωσης είναι λιγότερες αλλά υπαρκτές. Η πρόβλεψη μιλάει για ψιλόβροχο που το βράδυ μπορεί να ενταθεί.

Όσο για την ημέρα του αγώνα, την Κυριακή, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται ξανά στο 40%. Όμως αυτές αφορούν περισσότερο τις πρωινές ώρες και το απόγευμα αναμένεται ο καιρός να βελτιωθεί. Μένει να δούμε πως θα είναι τα πράγματα την ώρα της εκκίνησης.