CARSNEWS
AUTONEWS

General Tire. Νέο slick ελαστικό για Nascar

Η General Tire παρουσιάζει τα νέα slick ελαστικά της, NWES GT, για τη νέα σεζόν των αγώνων NASCAR Whelen Euro Series (NWES) 2020. Το νέο προϊόν αναπτύχθηκε πάνω στις προδιαγραφές του ίδιου επιτυχημένου ελαστικού των αγώνων του 2019, σε διάσταση 300/700 R 15, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης στην οδήγηση και της ανθεκτικότητας στην πίστα. Το ελαστικό δοκιμάστηκε σε ποικίλες συνθήκες και διαδρομές, ώστε οι βελτιώσεις να ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις των αγώνων NWES 2020. Η General Tire ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους αγώνες NWES το 2019 , στο πλαίσιο μιας εξαετούς συμφωνίας, ως «Επίσημος Συνεργάτης Ελαστικών», προσφέροντας στις ομάδες και στους πιλότους το πλεονέκτημα της σημαντικής της τεχνογνωσίας. Τα ελαστικά κατασκευάζονται στην Ιντιάνα των Η.Π.Α., όπου υπάρχει σημαντική παράδοση παραγωγής ελαστικών NASCAR,  από το 1988.


Οι κανονισμοί του NWES είναι πολύ απαιτητικοί για την General Tire.  Απαιτούν από τα ελαστικά, όχι μόνο υψηλές επιδόσεις, αλλά απόδοση και αντοχή στη φθορά , καθώς οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους μόνο τέσσερα ελαστικά, για να ολοκληρώσουν έναν πλήρη αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών. Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσουν δύο από αυτά τα ελαστικά για τον επόμενο αγώνα! Όπως και το 2019, οι ομάδες του NWES θα πρέπει να διαχειριστούν μέχρι και max 20 ελαστικά, ανά οδηγό, κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν.

Η επίσημη πρώτη των νέων General Tire NWES GT θα γίνει στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Ευρώπη, στις 25 & 26 Απριλίου, στο Circuit Ricardo Tormo, στη Βαλένθια της Ισπανίας. Στη συνέχεια, η ευρωπαϊκή σειρά αγώνων NASCAR θα επισκεφθεί το Brands Hatch στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Autodrom Most, στην Τσεχία και το Raceway Venray, στην Ολλανδία. Τα “playoffs” θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2020, στο Autodromo di Vallelunga στη Ρώμη, και θα ακολουθήσει το Circuit Zolder, στο Βέλγιο. Οι τελικοί του Euro NASCAR θα γίνουν στο Hockenheim της Γερμανίας, τον Οκτώβριο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 23/3/2024

cars

Champions League: Στους «4» η Μπάγερν Μονάχου με τη νίκη της επί της Άρσεναλ

Bury

Το Land Rover Discovery Sport ανανεώθηκε «διακριτικά»

cars

Volkswagen ID.7: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μεσαίας κατηγορίας της εταιρείας με αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα

cars

Η Jeep γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα νερού

cars

Nissan Armada Mountain Patrol. Έτοιμο για αγώνα

cars

Τα νέα καθίσματα της Jaguar-Land Rover προσομοιώνουν το περπάτημα!

cars

[Action Required] Your account has been suspended.

cars

Ford. Και τα Emoji μπορούν να βοηθήσουν στην οδική ασφάλεια

cars