CARSNEWS
F1 & RACES

H νέα McLaren MCL38 «βρυχάται» για πρώτη φορά (vid)

Η βρετανική ομάδα της Formula 1 «έδωσε ζωή» στο μονοθέσιο με το οποίο οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι θα πάρουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα.

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1. Οι ομάδες ετοιμάζονται για τις παρουσιάσεις των μονοθεσίων τους πριν ταξιδέψουν προς το Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές και το πρώτο Grand Prix της σεζόν.

Στα εργοστάσια τα μονοθέσια συναρμολογούνται στην τελική μορφή που θα έχουν για την έναρξη της σεζόν και οι μηχανικοί κάνουν τους τελευταίους λειτουργικούς ελέγχους. Μία από τις διαδικασίες είναι να βάζουν μπρος τον κινητήρα των μονοθεσίων για να δουν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του.

Στη McLaren Racing η νέα MCL38 είναι έτοιμη στο εργοστάσιο του Ουόκινγκ και τώρα σειρά έχει το μαραθώνιο ταξίδι διάρκειας 24 Grand Prix. Άπαντες ήταν παρόντες στην πρώτη «ανάσα» του μονοθεσίου, συμπεριλαμβανομένου του CEO, Ζακ Μπράουν.

Θέλοντας να γιορτάσει αυτήν την ιστορική στιγμή, η McLaren τη μοιράστηκε στα social media με τους φίλους της και τον υπόλοιπο κόσμο της Formula 1.

— McLaren (@McLarenF1) January 30, 2024

Τα χρώματα της νέας MCL38 τα γνωρίζουμε ήδη μέσω των αποκαλυπτηρίων που είχαν γίνει πριν από μερικές εβδομάδες. Γνωρίζουμε επίσης πως η βρετανική ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα στις 14 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα με τη Mercedes-AMG.

Οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι θα αποτελέσουν και φέτος το οδηγικό της δίδυμο, με τον Βρετανό να έχει υπογράψει πρόσφατα νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Το 2023 τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχοντας την καλύτερη εξέλιξη μονοθεσίου εντός της σεζόν από κάθε άλλη ομάδα.

Φωτογραφίες: McLaren Racing

Related Articles

Θετικός και ο Lance Stroll στον Covid-19

cars

F1: Τρομακτικό ατύχημα, σώθηκε από θαύμα ο Grosjean (video)

cars

F1: Η απάντηση της FIA στις 7 ομάδες!

cars

Formula 1 reverses social media gains amid lack of title fight

cars

Νέα μπλεξίματα για Φούντα: «Επιτέθηκε ρατσιστικά σε συμπαίκτη του, μένει εκτός ομάδας»

cars

Disney+: Πρωτότυπες σειρές και ταινίες για όλους τον Νοέμβριο

cars

F1: Συνεχίζει με ελαστικά της Pirelli μέχρι το 2027

cars

Φόρμουλα 1: Έτσι θα είναι το νέο μονοθέσιο της Haas

cars

Why new flexi-floor suspicions have kicked off in Formula 1

cars