CARSNEWS
F1 & RACES

H πρώτη Mercedes F1 του Lewis Hamilton στο σφυρί -Ασύλληπτη πρόβλεψη για την τιμή της

Η Mercedes W04, το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes που οδήγησε ο Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2013, θα βγει σε δημοπρασία στο πλαίσιο του πρώτου GP του Λας Βεγκας το Νοέμβριο.

Η Mercedes W04 είναι το τελευταίο μονοθέσιο της γερμανικής εταιρείας με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 των 2.4 λίτρων. Από το 2014 η F1 θα περνούσε στην υβριδική τεχνολογία, με κινητήρες V6 1.6 Turbo, και η Mercedes θα κυριαρχούσε με την πρωτοποριακή της μονάδα ισχύος κατακτώντας τον τίτλο κατασκευαστών για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

-

Πίσω στη W04, το μονοθέσιο που θα δημοπρατηθεί στην αμερικανική πόλη του τζόγου είναι ακριβώς αυτό με το οποίο ο Hamilton πέτυχε την πρώτη από τις δεκάδες νίκες του με τη Mercedes, στο GP Ουγγαρίας το 2013. Για την ακρίβεια, ο Βρετανός αγωνίστηκε με το συγκεκριμένο σασί στους 14 από τους 19 αγώνες της F1 εκείνης τη σεζόν.

Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s, η τιμή πώλησης που αναμένεται να πιάσει αυτή η W04 κυμαίνεται στα 10 έως 15 εκατομμύρια δολάρια. Βασικοί παράγοντες για αυτό είναι ότι διαθέτει τον γνήσιο V8 κινητήρα που εξακολουθεί να είναι λειτουργικός, καθώς και ότι είναι το μοναδικό μονοθέσιο που δεν ανήκει στη Mercedes, είτε στον Hamilton είτε στον διευθυντή της ομάδας Toto Wolff.

-

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιδιωτικών πωλήσεων της RM Sotheby’s, Shelby Myers, «δεν μπορείς να αγοράσεις άλλο τέτοιο αυτοκίνητο εκτός κι αν απευθυνθείς στον Lewis Hamilton ή στον Toto Wolff αυτοπροσώπως.

Στη σύγροχη εποχή, ο Lewis Hamilton είναι με διαφορά ο πιο επιδραστικός οδηγός, όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς αλλά και βάσει όσων έχει κάνει για να μεταμορφώσει το σπορ από φυλετική, πολιτισμική και μοντέρνα άποψη. Δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος οδηγός, αλλά και μια προσωπικότητα, και θα μείνει στην ιστορία ως κάποιος που άλλαξε το σπορ για πάντα», κατέληξε ο Myers.

-

Διαβάστε επίσης

Related Articles

Προεπισκόπηση Grand Prix Σιγκαπούρης: η Φόρμουλα 1 εισέρχεται στον ρυθμό της νύχτας

cars

Plans for new Saudi F1 track revealed… with a 108-metre tall ramp

cars

GP ΗΠΑ: Στην Pole Position o Bottas!

cars

Πόσα παίρνει ο Ricciardo από τη Renault F1;

cars

F1: Ανησυχία για κινητά αεροδυναμικά βοηθήματα

cars

«Υπόθεση χωρίς ελπίδα αυτή του Μίκαελ Σουμάχερ»

cars

Θα βρει τον Vettel σε άλλη ομάδα το 2021;

cars

Πολλές φήμες δημιούργησε συνομιλία του Toto Wolff με τον πρόεδρο της FIA

cars

Γλίτωσε τη φυλακή ο 92χρονος Μπέρνι Έκλεστοουν για την απάτη των 400 εκατομμυρίων λιρών – Συμφώνησε να πληρώσει στην εφορία 652 εκατ. λίρες

cars