CARSNEWS
F1 & RACES

GP ΗΠΑ: Στην Pole Position o Bottas!

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πανηγύρισε την πέμπτη φετινή του pole position!

Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes, επικράτησε σε μία ενδιαφέρουσα διαδικασία στην πίστα του Ώστιν και ευελπιστεί το αυριανό αποτέλεσμα να τον κρατήσει ζωντανό σε ότι αφορά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ακολούθησαν ο Sebastian Vettel για λογαριασμό της Ferrari και ο Max Verstappen για τη Red Bull Racing.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Circuit of the Americas υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με λιακάδα, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 26!

Στο Q1 είδαμε την κατάσταση της πίστας να βελτιώνεται συνεχώς και γι’ αυτό είχαμε… ασυνήθιστη κατάταξη, με τη McLaren να βρίσκεται στην κορυφή! Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Lando Norris που έδωσε συνέχεια στην εμφάνιση του FP3 όπου είχε σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ο νεαρός Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.33.353 και ήταν ένα δέκατο μπροστά από τον Lewis Hamilton και δύο από τον Max Verstappen και τον Pierre Gasly που ακολούθησε με την Toro Rosso.

Smoke screen deployed! @kvyatofficial runs wide at Turn 9#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/aUjuNiE10C

— Formula 1 (@F1) November 2, 2019

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν και οι δύο Alfa Romeo, η Racing Point του Sergio Perez κι όπως πάντα, οι δύο Williams.

Στο Q2 είδαμε μεικτές επιλογές, με τις ομάδες να «ζυγίζουν» τη στρατηγική τους ενόψει του αγώνα, δεδομένου πως οι πρώτοι δέκα στο grid, οφείλουν να εκκινήσουν με τα ελαστικά με τα οποία έκαναν τον καλύτερό τους χρόνο σε αυτή την περίοδο.

Brilliant from @alex_albon 💪

He nails a 1:32.898s and goes P1 with just over 7 mins to go in Q2 #USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/4JBKf1Sc4y

— Formula 1 (@F1) November 2, 2019

Με τα μαλακά ο Alex Albon κατέβηκε στο 1.32.898, με τους Hamilton, Verstappen, Bottas να ακολουθούν από κοντά, έχοντας όλοι τη μέση γόμα. Οι Ferrari κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, με τον Leclerc στο 1.32.760 αλλά παρότι υπήρχαν ακόμα περιθώρια για καλύτερους χρόνους, κανένας δεν βελτίωσε χρησιμοποιώντας τη μαλακή. Έτσι με εξαίρεση τον Albon, οι οδηγοί των τριών «μεγάλων» ομάδων θα εκκινήσουν με τη μέση γόμα.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν η Renault του Nico Hulkenberg, οι δύο Haas, η Toro Rosso του Daniil Kvyat και η Racing Point του Lance Stroll.

Έτσι στη μάχη για την pole προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari, οι δύο Red Bull, οι δύο McLaren, η Renault του Daniel Ricciardo και η Toro Rosso του Gasly.

Στο Q3, στην πρώτη ζαριά ήταν ο Bottas αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην προσωρινή pole, με επίδοση 1.32.029. Μόλις 12 χιλιοστά πίσω του ήταν ο Vettel, στα 162 ο Verstappen, στα 198 ο Leclerc και στα 292 ο Hamilton!

First Q3 runs = DONE@ValtteriBottas sets a blistering pace 😵

1:32.029s is a new track record! 🚀#USGP 🇺🇸 #F1 pic.twitter.com/41yN7z6f5q

— Formula 1 (@F1) November 2, 2019

Στη δεύτερη ζαριά, ένας-ένας οι αντίπαλοι του Bottas βελτίωναν τους χρόνους αλλά όχι τις θέσεις τους. Έτσι ο Φινλανδός πανηγύρισε την πρώτη του pole στο Τέξας!

Δίπλα του στον δέκατο-ένατο αγώνα της σεζόν θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, στη δεύτερη σειρά θα είναι οι Verstappen-Leclerc ενώ ο Hamilton θα εκκινήσει πέμπτος, σε έναν αγώνα που χρειάζεται μόνο 4 βαθμούς για να σφραγίσει και μαθηματικά τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Related Articles

F1 World Championship: news and curiosities

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

«Brawn: μια απίθανη ιστορία της Formula 1»: Διαθέσιμη στο Disney+

cars

Formula 1: Οι πρώτες δηλώσεις του Sainz μετά τη βόμβα Hamilton-Ferrari

cars

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

cars

To Instagram «μαρτύρησε» το νέο όνομα της Scuderia AlphaTauri

cars

Η Formula 1 στην Θεσσαλονίκη: Μπορούν να αφαιρεθούν οι γραμμές από τα λάστιχα στη Νέα Παραλία; (Photo)

cars

O Leclerc αποχαιρετά τον Vettel

cars

Verstappen stays on top during second practice at Suzuka

cars