CARSNEWS
NEW MODELS

H Jaguar XK επιστρέφει ως “τετραθέσια”

H Jaguar έχει παράδοση στα κουπέ και ένα από τα πιο γνωστά της μοντέλα στην κατηγορία είναι η XK. Η οποία ήταν παρούσα για μια εικοσαετία, από το 1996 έως και το 2016, την είχε σχεδιάσει ο χαρισματικός Ian Callum, είχε αντικαταστήσει ένα αυτοκίνητο μύθο για τη βρετανική εταιρεία, την XJS και αντικαταστάθηκε, όχι απόλυτα ομολογουμένως, από τη μικρότερη και πολύ όμορφη F-Type.

Σύμφωνα με πληροφορίες η XK αναμένεται να επιστρέψει στη γκάμα της Βρετανικής εταιρείας και μάλιστα σχετικά άμεσα -μέσα στο 2021. Η λογική της Jaguar είναι η προσθήκη στη γκάμα ενός μεγαλύτερου κουπέ σε σχέση με την F-Type, που ταυτόχρονα θα έχει και θέσεις για τέσσερις. Ακριβέστερα η διάταξή του θα είναι 2-pkus-2 θέσεων, όπως άλλωστε ισχύει για τα περισσότερα πολυτελή κουπέ αυτού του μεγέθους και αυτής της λογικής. Που αν χρησιμοποιηθούν από δύο μόνο έχουν περισσότερο χώρο για τις αποσκευές τους.

Η βάση της θα είναι το πλαίσιο της ανανεωμένης F-Type, που έκανε την εμφάνισή της πέρυσι, σε επιμηκυμένη βέβαια έκδοση, ενώ αισθητικά θα ακολουθεί την επιτυχημένη προσέγγιση της τελευταίας. Η οποία χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο μακρύ καπό και μια χαμηλή μάσκα, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί, όσο είναι αυτό εφικτό, ο πολύ μικρός πίσω πρόβολος που υπάρχει και στην XF. Από την οποία αναμένεται να προέρχονται και οι κινητήρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποιο είναι το περιπετειώδες Toyota Frontlander;

cars

Έρευνα στην Porsche για το «Dieselgate»

cars

Πώς η ελίν προστατεύει τους πελάτες της;

cars

Ξεκίνημα με οκτώ ευρωπαϊκά γκραν πρι!

cars

Πάμε για… Σεπτέμβριο (και βλέπουμε)!

cars

Δείτε πόσο πωλείται μία σούπερ σπάνια και πανέμορφη Citroen DS21 κουπέ

cars

Στην Ελλάδα το νέο Audi A3. Από 22.340 ευρώ

cars

Εσύ, με ποιο μονοθέσιο F1 της Mercedes ταυτίζεσαι;

cars

Το Triton Model H έχει 1.500 PS και 1.100 km αυτονομίας

cars