CARSNEWS
F1 & RACES

H McLaren παρουσίασε τα χρώματά της για το 2024 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Η νέα McLaren του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 θα ονομάζεται MCL38 και θα αποκαλυφθεί στις 14 Φεβρουαρίου, όμως τώρα -έναν μήνα νωρίτερα- η ομάδα του Ουόκινγκ εμφάνισε τα νέα της χρώματα προκειμένου να αξιοποιήσει τον ενδιάμεσο χρόνο για λόγους marketing και προβολής!

Τα χρώματα είναι παρεμφερή με τις McLaren των δύο τελευταίων ετών, όπου κυριαρχούν οι μαύρες επιφάνειες γυμνών ανθρακονημάτων με σκοπό τον περιορισμό του βάρους. Ωστόσο, σε σχέση με πέρσι, απουσιάζει το γαλάζιο και επικρατεί μόνο το κλασσικό πορτοκαλί από τα βάθη της ιστορίας της ομάδας που ίδρυσε το 1963 ο Μπρους ΜακΛάρεν.

Τα γεωμετρικά σχήματα της εναλλαγής του μαύρου και του πορτοκαλί παραπέμπουν στις θρυλικές McLaren της δεκαετίας του 1980, ενώ τα χρωμιωμένα νούμερα κάθε οδηγού στο ρύγχος και στο κάλυμμα του κινητήρα θυμίζουν τις ασημί McLaren από το μέσον της δεκαετίας του 2000 μέχρι το μέσον εκείνης του 2010.

Η McLaren MCL38 του 2024 θα επιστρέψει στη σειρά της αρίθμησης που άφησε το 2022 με την MCL36, προκειμένου του ‘23 να υιοθετήσει την ονομασία MCL60 στο πλαίσιο των εορτασμών των 60 ετών από τη γέννηση της ομάδας. Η ονομασία MCL37, κατά συνέπεια, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

McLaren Media Centre

«Αισθάνομαι αισιόδοξος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ζακ Μπράουν, μιλώντας για την επερχόμενη σεζόν της F1 2024. «Πιστεύω πως όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες στη McLaren έκαναν φανταστική δουλειά στη διάρκεια του χειμώνα. Φυσικά η εξέλιξη συνεχίζεται διαρκώς, συνεπώς δεν έχουμε τελειώσει. Έχουν ολοκληρώσει απλώς το αυτοκίνητο των προδιαγραφών της παρουσίασης, αλλά περιμένουμε συνεχείς βελτιώσεις στη διάρκεια της χρονιάς.Το αυτοκίνητο δείχνει εντυπωσιακό. Είναι αποτέλεσμα των απόψεων που συλλέγουμε από τους υποστηρικτές μας. Προφανώς το πορτοκαλί της παπάγιας είναι πολύ σημαντικό για εμάς, οπότε θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα ξεχωρίζει τόσο ώστε βλέποντας το αυτοκίνητο να ξέρεις αμέσως ότι πρόκειται για μια McLaren», πρόσθεσε ο Αμερικανός.

Ο Λάντο Νόρις, από την πλευρά του, ξεκινά την έκτη του σεζόν στη F1 -όλες με τη McLaren- και λέει πως: «ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την κεκτημένη ταχύτητα που κερδίσαμε ως ομάδα στο τέλος της περασμένης σεζόν, ξεκινώντας από το Μπαχρέιν. Όλοι στο εργοστάσιο δούλεψαν υπερβολικά σκληρά το χειμώνα και ανυπομονώ να βρεθώ στο τιμόνι του αυτοκινήτου του 2024, για να πλησιάσουμε τους ανταγωνιστές μας που βρίσκονται στην κορυφή».

Και ο Όσκαρ Πιάστρι, ενόψει της δεύτερης σεζόν του στο σπορ, τόνισε: «Έφτιαξα ορισμένες ιδιαίτερες αναμνήσεις με την ομάδα στην πρώτη μου χρονιά, με δύο θέσεις στο βάθρο και μία νίκη σε Sprint [στο Κατάρ]. Θα δουλέψω σκληρά δίπλα σε όλη την ομάδα για να συνεχίσουμε αυτά τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς».

Related Articles

Ο Brad Pitt πήγε σε σχολή Formula 1 για την νέα ταινία του

cars

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

cars

Formula1: Χάμιλτον, Φερστάπεν και η άλλη παρέα πάνε Βραζιλία

cars

Τραγικό ατύχημα καραμπόλα στη Formula με θύμα τον 18χρόνο πιλότο στον αγώνα του Βελγίου (VIDEO)

cars

Στη Μαδρίτη το Ισπανικό GP της Φόρμουλα 1 από το 2026

cars

FORMULA 1 F1 GP Αυστρίας: Τρίτη νίκη σε 3 αγώνες για τον Verstappen

cars

Formula1 – πρόεδρος FIA: «Βλεπουν οι ομάδες τα χρήματα σαν κέικ!»

cars

Έξοδος με το «καλημέρα» για Πέρεζ στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ουγγαρίας(vid)

cars

F1: Αύξηση κερδών για τη Red Bull το 2022

cars