CARSNEWS
F1 & RACES

H McLaren συνεχίζει με κινητήρες της Mercedes για πολλά χρόνια ακόμα

H βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύεται κινητήρες από τη Mercedes στη νέα εποχή της Formula 1 που θα ξεκινήσει το 2026 και μέχρι το 2030.

Λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι, οι Mercedes-AMG και McLaren Racing πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη ανακοίνωση. Οι δύο πλευρές επισημοποίησαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2030 στον τομέα των κινητήρων.

Έτσι, η γερμανική εταιρεία θα προμηθεύει για τις επόμενες επτά σεζόν μονάδες ισχύος στην ομάδα του Ουόκινγκ. Οι δύο πλευρές έχουν μακρά ιστορία στη Formula 1, καθώς συνεργάστηκαν πρώτη φορά το 1995. Έκτοτε, μόνο την πενταετία 2015-2019 η McLaren δεν είχε κινητήρες της Mercedes στα μονοθέσιά της.

Η ανακοίνωση αυτή είναι ύψιστης σημασίας, καθώς η Mercedes θα μπει στη νέα εποχή της Formula 1 το 2026 έχοντας τουλάχιστον μία πελατειακή ομάδα. Εκείνη τη σεζόν θα αλλάξει σημαντικά το σπορ, καθώς τα μονοθέσια θα αλλάξουν, θα υιοθετηθούν νέοι κανονισμοί μονάδων ισχύος, ενώ θα δούμε και νέες ομάδες και κατασκευαστές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Audi.

Φωτογραφία: McLaren media Φωτογραφία: McLaren media

O CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, ανέφερε: «Η Mercedes είναι όλα αυτά τα χρόνια ένας φοβερός και αξιόπιστος συνεργάτης της McLaren. H επέκταση της συνεργασίας μας τονίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι μέτοχοί μας και η ομάδα για τις νέες μονάδες ισχύος και την κατεύθυνση που ακολουθούμε μαζί με τη Mercedes στη νέα εποχή των κανονισμών που ακολουθεί. Έχουμε πετύχει πολλά μαζί, τόσο τις τελευταίες τρεις σεζόν όσο και τα προηγούμενα χρόνια, οπότε ανυπομονούμε όλα όσα θα έρθουν, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να παλεύουμε στις κορυφαίες θέσεις του gird».

Η Mercedes βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης των μονάδων ισχύος της για το 2026. Έχοντας τη McLaren ως συνεργάτη, μία πολύ ισχυρή ομάδα, θα έχει σημαντική βοήθεια στην εξέλιξη των υβριδικών της κινητήρων.

Φωτογραφίες: McLaren media

Related Articles

Το McLaren Group εξετάζει την πώληση μετοχών της ομάδας F1!

cars

Το λάθος του Bottas στο καταστροφικό pit stop στο Μονακό (vid)

cars

Andretti F1 team formally opens new Silverstone facility

Bury

Ο Φερστάπεν έχασε τον προπονητή του

cars

O Verstappen οδήγησε στην πίστα του Πορτιμάο

cars

Για ακόμη τρία χρόνια στη Mercedes ο Βολφ

cars

Ο Αλόνσο προειδοποιεί: «Φέτος θα είναι ακόμα καλύτερη σεζόν για την Aston Martin»

cars

Ζυλ Μπιανκί: Ο πιλότος της F1 και το άδοξο τέλος του

cars

F1 GP Βραζιλίας: Η pole στον Magnussen!

cars