CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Αλόνσο προειδοποιεί: «Φέτος θα είναι ακόμα καλύτερη σεζόν για την Aston Martin»

Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin αναμένει την ομάδα του να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική στην επερχόμενη σεζόν της Formula 1.

H μεγάλη έκπληξη του 2023 ήταν η Aston Martin και η βελτίωση που έκανε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το μονοθέσιο της ομάδας του Σίλβερστον ήταν το δεύτερο ταχύτερο για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν και έδωσε τη δυνατότητα στον Φερνάντο Αλόνσο να επιστρέψει σε θέσεις βάθρου.

Η μόνη… παραφωνία της χρονιάς ήταν η απουσία νίκης, με την Aston Martin να χάνει μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσει στο Grand Prix Μονακό. Βέβαια, το 2023 θεωρείται συνολικά μια τεράστια επιτυχία για τους «πράσινους», μια και δεν ξεκίνησαν τη σεζόν έχοντας προσδοκίες για νίκη.

Ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς της Formula 1, ο Αλόνσο έθεσε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για το 2024: «Όλοι δουλεύουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Το 2023 ήταν μια καταπληκτική χρονιά και το 2024 θα είναι ακόμη καλύτερη για την Aston Martin. Στο εργοστάσιο είμαστε υπερ-συγκεντρωμένοι. Αυτό σημαίνει πως είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Τώρα που είμαστε ενωμένοι, στέλνουμε το μήνυμά μας σε όλους πως είμαστε εδώ να δουλέψουμε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά».

Down to business. pic.twitter.com/vtoFWbgVG3

— Aston Martin Aramco F1 Team (@AstonMartinF1) January 11, 2024

Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα εργοστάσια των ομάδων είναι ο προσομοιωτής. Είναι ό,τι πιο κοντά στις δοκιμές σε πίστα και βοηθάει τους οδηγούς να εξοικειωθούν με τα μονοθέσιά τους και να δοκιμάζουν συνεχώς νέα πράγματα. Ο Αλόνσο γνωρίζει την αξία του προσομοιωτή.

«Όταν βρίσκεσαι στον προσομοιωτή, το κύριο ζητούμενο είναι η συγκέντρωση. Πρέπει να είσαι απόλυτα ακριβής. Αυτά πρέπει να τα κάνεις σε ακραίο επίπεδο στον προσομοιωτή. Πιστεύω πως πρέπει να χειρίζεσαι το χρόνο σου στον προσομοιωτή όπως στην πίστα», είπε ο Αλόνσο.

Το 2023 η Aston Martin τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Θα καταφέρει να ανέβει θέσεις στη φετινή χρονιά;

Φωτογραφίες: Aston Martin media

Related Articles

F1: Νέα σειρά αγώνων για γυναίκες οδηγούς

cars

Βολές Verstappen προς Hamilton… (video)

cars

Grand Prix θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή όλων των ομάδων

cars

Πώς η Ferrari έπεισε τον Λεκλέρ να υπογράψει νέο συμβόλαιο

cars

O Verstappen εκθειάζει τη Honda!

cars

Bianca Bustamante joins the McLaren Driver Development programme

cars

Οδός Niki Lauda (+video)

cars

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Ο Αλόνσο στην κορυφή την Πέμπτη (+video)

cars