CARSNEWS
AUTONEWS

Formula 1: Η McLaren θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes έως το 2030

Οι διοικούντες τη McLaren επέλεξαν συνέχεια και σταθερότητα, καθώς επέκτειναν τη συμφωνία για τη χρησιμοποίηση μονάδων ισχύος της Mercedes έως το 2030.

Η βρετανική ομάδα της Formula 1 χρησιμοποιεί κινητήρες της γερμανικής εταιρείας από το 2021 (και στο παρελθόν κατά το διάστημα 1995-2014) και ήδη υπήρχε συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία έληγε το 2025. Όμως, με δεδομένο ότι το 2026 αλλάζουν οι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος, οπότε και ενισχύεται η στόχευση στην ηλεκτρική ενέργεια, McLaren και Mercedes έσπευσαν να «κλείσουν» τη συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

We’ve agreed a new long-term power unit agreement with Mercedes-Benz. 🤝

Tap the link for more info. 👇

— McLaren (@McLarenF1) November 24, 2023

Μετά από μια απογοητευτική συνεργασία με τη Honda (2015-17) και μια τριετία με μονάδες ισχύος της Renault (2018-20), η McLaren επέστρεψε στη Mercedes το 2021 και από τότε πανηγύρισε την πρωτιά στο ιταλικό γκραν πρι του 2021, η οποία είναι η πιο πρόσφατη νίκη για ομάδα της Φόρμουλα Ένα που αγοράζει κινητήρες. Επίσης, από τότε μέχρι σήμερα η ιστορική ομάδα μετράει 15 βάθρα, συν την pole positon στον αγώνα σπριντ στο Σάο Πάουλο, καθώς επίσης την pole position και τη νίκη στον αγώνα σπριντ του Κατάρ νωρίτερα μέσα στη χρονιά, με αποτέλεσμα η McLaren να είναι η δεύτερη πιο γρήγορη ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν ως προς τον ρυθμό αγώνα, μετά τη Red Bull.

Η Mercedes παρέχει κινητήρες και στη Williams, ωστόσο στη νέα «εποχή» των μονάδων ισχύος ο αριθμός των παρόχων κινητήρων στη Formula 1 Ένα θα αυξηθεί από τους τέσσερις αυτή τη στιγμή (Mercedes, Ferrari, Renault, Red Bull/Honda) και ενδέχεται να φτάσουν τους επτά. Και αυτό γιατί η Audi «μπαίνει» στο πρωτάθλημα το 2026, όταν η Red Bull αρχίζει μια νέα συνεργασία με τη Ford, ενώ και η General Motors έχει δηλωθεί στην Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ότι θα παρέχει μονάδες ισχύος στην -υποψήφια προς ένταξη στη Formula 1 ομάδα της- Andretti Cadillac από το 2028.

Οι νέες μονάδες ισχύος από το 2026 θα είναι 50% εσωτερικής καύσης και 50% ηλεκτρικές, με μέγιστη απόδοση άνω των 1.000 ίππων, ενώ θα λειτουργούν με 100% βιώσιμο καύσιμο.

TAGS

Related Articles

Το Audi Quattro επιστρέφει στο WRC… αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις!

cars

Αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Η σχέση με τον Covid

cars

Hyundai. Φροντίζει για καθαρότερο αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της  

cars

H Ιζαμπέλα Φούλοπ αποθέωσε το κίτρινο φόρεμα και απέδειξε ότι αξίζει μια θέση στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σας

cars

Abarth. Και όμως υπήρξε και ένα diesel στην ιστορία της

cars

Honda e:concept. Το επόμενο βήμα στον εξηλεκτρισμό.

cars

«Άλλαξε η ζωή μου»: Ένας οδηγός ταξί μιλά για την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Hyundai Elantra N. Σπορ σεντάν 280 ίππων με πολύ… τσαμπουκά!

cars

Audi RS4 v AMG C63 v BMW M3: Η μάχη των γερόλυκων με τους V8!

cars